Nu mananci carne? Aceasta alternativa este excelenta! Iata cum se prepara!
Ingrediente
120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust
Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit timp de 10 minute.
Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper. Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora. Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.
Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.
Sursa
Ingrediente
120 g miez de nuca, 80 g ceapa maruntita, 120 g unt, 360 g ciuperci taiate (diverse soiuri), o lingura de usturoi tocat, 4 linguri de patrunjel, o lingura de cimbru, doua linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust
Incalzeste cuptorul la 180 de grade si intinde miezul de nuca pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasa la rumenit
timp de 10 minute. Pune o tigaie mare pe aragaz, topeste untul si adauga ceapa, pune apoi ciupercile taiate, usturoiul, patrunjel, cimbru, sare si piper. Amesteca des si lasa la foc mediu pana cand lichidul se evapora. Transfera nucile intr-un robot de bucatarie sau zdrobeste-le folosind un blender, impreuna cu doua linguri de ulei de masline. Combina apoi cu ciupercile pana cand obtii textura dorita, poate fi un pateu fin sau unul cu bucatele mai mari.
Umple cateva boluri cu pasta obtinuta, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro