Pateu din boabe de soia, rețeta pregătită de maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci. “Să fie mai apetisant, punem niște crenguțe de pătrunjel și murături.”

Pateu din boabe de soia, rețeta pregătită de maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci. “Să fie mai apetisant, punem niște crenguțe de pătrunjel și murături.”
Pateu din boabe de soia, rețeta pregătită de maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci. “Să fie mai apetisant, punem niște crenguțe de pătrunjel și murături.”

Maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci a dezvăluit cum pregătește pateul din boabe de soia.

Maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea a explicat, pentru Trinitas, cum prepară un pateu cremos, gustos, din boabe de soia, perfect pentru perioada postului. Aceasta este o alternativă excelentă pentru a înlocui anumite mâncăruri, mai ales acum, în timpul celui mai mare post de peste an.

Ingrediente:

  • 1 kg boabe soia
  • ⁠400 g ceapă
  • ⁠400 g morcov
  • ⁠300 ml ulei
  • ⁠500 ml apă
  • ⁠1 lingură sare
  • ⁠ienibahar
  • ⁠piper
  • ⁠coriandru
  • ⁠1 crenguță cimbru

Cum pregătește Maica Anastasia pateul din boabe de soia?

Citește și: Rețeta de salată festivă, din mai multe tipuri de brânză, pregătită de maica Siluana. “Gustoasă, sățioasă, foarte potrivită pentru Săptămâna Albă.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Rețeta de chiseliță de prune pregătită de sora Margareta de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului: „Se servește cu mămăliguță caldă și este un desert binevenit!”

Maica Anastasia  începe prin a pune boabele la hidratat cu 12 ore înainte, iar ulterior fierbe boabele de soia și adaugă sare, apoi curăță de spumă. Prepară și legumele, morcovul și ceapa, peste care adaugă ulei, iar ulterior omogenizează bine până când iese o pastă de legume. Nu uită de condimente, iar ulterior amestecă totul cu boabele de soia, care ajung în robot. Acest pateu poate fi servit cu salată verde, măsline, murături sau gogoșari, după gust. 

“Doresc să vă prezint un pateu de post din boabe de soia, bogat în proteine, hrănitor, consistent, bun la gust. Ingredientele necesare pentru a prepara acest aliment sunt boabele de soia, ceapa, morcovul, condimentele, ulei și apă. Boabele de soia le punem la hidratat cu 12 ore înainte de preparare. Punem la fiert boabele de soia, adăugăm două lingurițe de sare cât fierbe soia, curățăm spuma care se formează la sfârșit, adăugăm o crenguță de cimbru.

Am strecurat-o și am pus-o la răcit și ea este pregătită pentru preparare. Am tăiat ceapa și acum urmează să rad morcovul. Răsturnăm ceapa și morcovul în tigaie, după care adăugăm uleiul, jumătate din cantitate.

Citește și: Gală plină de lacrimi și suspans! Un concurent îndrăgit riscă să plece acasă! Aflați despre cine este vorba în noul episod din „Casa iubirii” de duminică, 16 martie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, ar fi împlinit 23 de ani. Tatăl, sfâșiat de durere, îl sărbătorește la mormânt: "Azi venim la tine în acest loc, a doua noastră casă"- stirilekanald.ro

Avem aici 300 ml de ulei, adăugăm jumătate din cantitatea de apă, avem 500 de ml, mai adăugăm două lingurițe de sare. Vor sta la foc până când cele două ingrediente au devenit moi. Adăugăm apă treptat. După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm restul de ulei, iar acum oprim fierberea și punem o linguriță de ienibahar, o linguriță de coriandru și una de piper. Omogenizăm compoziția, după care o lăsăm la răcit.

Trecem la prepararea pateului de soia, adăugăm patru linguri de boabe de soia și adăugăm o lingură de pastă de legume, mai adăugăm un pic de pastă și lăsăm să meargă robotul până când am obținut pasta consistentă. Aranjăm frumos aici pateul în bol și ca să fie mai apetisant, punem niște crenguțe de pătrunjel și murături, gogoșari murați făcuți de noi din grădina noastră. Se mai poate consuma cu salată verde sau măsline după gust.
Este un produs de post, îl folosim mai ales de-a lungul posturilor peste an și aliment bun la gust, consistent, ușor de făcut.”,
a povestit maica Anastasia.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Vasilopita, prăjitura realizată de maica Ecaterina. „Pe cât este de aspectuoasă, pe atât este de gustoasă.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Zanni surprinde pe toată lumea cu declarațiile sale: "Scrie în Biblie, iar eu vreau să mă pocăiesc". Motivele care stau la baza acestei alegeri

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Gală plină de lacrimi și suspans! Un concurent îndrăgit riscă să plece acasă! Aflați despre cine este vorba în noul episod din „Casa iubirii” de duminică, 16 martie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D

Un tânăr din Vaslui și-a decapitat mama. A ucis-o fără milă pe cea care i-a dat viață, apoi a sunat la 112


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies