Maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci a dezvăluit cum pregătește pateul din boabe de soia.
Maica Anastasia de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea a explicat, pentru Trinitas, cum prepară un pateu cremos, gustos, din boabe de soia, perfect pentru perioada postului. Aceasta este o alternativă excelentă pentru a înlocui anumite mâncăruri, mai ales acum, în timpul celui mai mare post de peste an.
Ingrediente:
- 1 kg boabe soia
- 400 g ceapă
- 400 g morcov
- 300 ml ulei
- 500 ml apă
- 1 lingură sare
- ienibahar
- piper
- coriandru
- 1 crenguță cimbru
Cum pregătește Maica Anastasia pateul din boabe de soia?

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Maica Anastasia începe prin a pune boabele la hidratat cu 12 ore înainte, iar ulterior fierbe boabele de soia și adaugă sare, apoi curăță de spumă. Prepară și legumele, morcovul și ceapa, peste care adaugă ulei, iar ulterior omogenizează bine până când iese o pastă de legume. Nu uită de condimente, iar ulterior amestecă totul cu boabele de soia, care ajung în robot. Acest pateu poate fi servit cu salată verde, măsline, murături sau gogoșari, după gust.
“Doresc să vă prezint un pateu de post din boabe de soia, bogat în proteine, hrănitor, consistent, bun la gust. Ingredientele necesare pentru a prepara acest aliment sunt boabele de soia, ceapa, morcovul, condimentele, ulei și apă. Boabele de soia le punem la hidratat cu 12 ore înainte de preparare. Punem la fiert boabele de soia, adăugăm două lingurițe de sare cât fierbe soia, curățăm spuma care se formează la sfârșit, adăugăm o crenguță de cimbru.
Am strecurat-o și am pus-o la răcit și ea este pregătită pentru preparare. Am tăiat ceapa și acum urmează să rad morcovul. Răsturnăm ceapa și morcovul în tigaie, după care adăugăm uleiul, jumătate din cantitate.Avem aici 300 ml de ulei, adăugăm jumătate din cantitatea de apă, avem 500 de ml, mai adăugăm două lingurițe de sare. Vor sta la foc până când cele două ingrediente au devenit moi. Adăugăm apă treptat. După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm restul de ulei, iar acum oprim fierberea și punem o linguriță de ienibahar, o linguriță de coriandru și una de piper. Omogenizăm compoziția, după care o lăsăm la răcit.
