Pateuri cu brânză sărată. O gustare distractivă și ușor de făcut chiar și de copii!

retete de gustare

Pateuri cu brânză sărată

Pateurile cu brânză sărată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pateuri cu brânza sărată.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase pateuri cu brânză sărată, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de pateuri cu brânză sărată 

Rețeta delicioasă de pateuri cu brânză sărată, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de pateuri cu brânză sărată este de 30 de minute 

retete pentru desert
Pateuri cu brânză sărată[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp total - o oră 

Rețeta de pateuri cu brânză sărată este pentru 6 persoane 

pateuri cu branza sarata
Pateuri cu brânză sărată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – pateuri cu brânză sărată 

  •  Un pachet de aluat pentru foitaj 
  • 600 g de brânză sărată de vacă, la temperatura camerei 
  • 3 ouă, la temperatura camerei 
  • un gălbenuș de ou, la temperatura camerei 
  • 2 linguri de lapte sau apă 
  • 60 g de susan, opțional 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Pateuri cu brânză sărată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citește și: Supă cremă de dovleac. Se poate consuma și rece, potrivită pentru o zi călduroasă!

Mod de preparare - pateuri cu brânză sărată 

  1.  În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pateuri cu brânză sărată, este să începeți prin a da brânza pe răzătoare. Găurile pe care alegeți să dați brânza, fie că vor fi mari sau mici, diferă în funcție de propriile preferințe, dacă veți dori ca în pateurile cu brânză sărată să existe bucăți mai mari de brânză
    sau mai mici. Ulterior, această brânză pe care am ras-o deja o vom amesteca cu ouăle, la temperatura camerei, într-un bol de dimensiuni mai mari. 
  2. În continuare, nu trebuie să uităm să scoatem din congelator și aluatul de foitaj, în cazul în care nu am făcut-o deja, cu câteva ore înainte să fie utilizat. Ulterior, vom întinde aluatul de foitaj cu ajutorul unui sucitor, puțin, astfel încât să obținem ulterior 2 foi din acest aluat, pe lungime pentru ca ulterior, aluatul să fie tăiat în cerculețe de dimensiuni mai mici, cu ajutorul unui pahar.
    Aluatul se va unge cu un gălbenuș de ou, pe care înainte l-am adăugat într-un bol de dimensiuni mai mici l-am amestecat fie cu laptele, la temperatura camerei, fie cu puțină apă. 
  3. Astfel încât, în continuare, umplutura de brânză pe care am preparat-o se va așeza pe mijlocul aluatului tăiat, cât mai uniform cu putință, astfel încât, peste fiecare cerculeț de aluat, iar după ce am adăugat compoziția de brânză, să așezăm o altă bucată rotundă de aluat, astfel încât cu ajutorul vârfului unei furculițe, să-l presăm astfel încât să se lipească cele 2 cercuri. 
  4. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, în care vom adăuga hârtie de copt dar și fiecare pateu în parte, la o mică distanță între ele, pentru ca ulterior să le ungem pe fiecare în parte cu gălbenușul de ou pe care le-am amestecat cu apă sau lapte, după preferințe. Deasupra, dacă dorim, putem să presărăm și puțin susan. 
  5. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pateurile noastre delicioase cu brânză sărată din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

foietaj cu telemea
Pateuri cu brânză sărată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume. Descoperă combinația perfectă pentru o experiență culinară rafinată!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies