Pateurile cu brânză sărată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pateuri cu brânza sărată.
Rețetă de pateuri cu brânză sărată
Rețeta delicioasă de pateuri cu brânză sărată, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pateuri cu brânză sărată este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - o oră
Rețeta de pateuri cu brânză sărată este pentru 6 persoane
Ingrediente – pateuri cu brânză sărată
- Un pachet de aluat pentru foitaj
- 600 g de brânză sărată de vacă, la temperatura camerei
- 3 ouă, la temperatura camerei
- un gălbenuș de ou, la temperatura camerei
- 2 linguri de lapte sau apă
- 60 g de susan, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Citește și: Supă cremă de dovleac. Se poate consuma și rece, potrivită pentru o zi călduroasă!
Mod de preparare - pateuri cu brânză sărată
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de pateuri cu brânză sărată, este să începeți prin a da brânza pe răzătoare. Găurile pe care alegeți să dați brânza, fie că vor fi mari sau mici, diferă în funcție de propriile preferințe, dacă veți dori ca în pateurile cu brânză sărată să existe bucăți mai mari de brânză sau mai mici. Ulterior, această brânză pe care am ras-o deja o vom amesteca cu ouăle, la temperatura camerei, într-un bol de dimensiuni mai mari.
- În continuare, nu trebuie să uităm să scoatem din congelator și aluatul de foitaj, în cazul în care nu am făcut-o deja, cu câteva ore înainte să fie utilizat. Ulterior, vom întinde aluatul de foitaj cu ajutorul unui sucitor, puțin, astfel încât să obținem ulterior 2 foi din acest aluat, pe lungime pentru ca ulterior, aluatul să fie tăiat în cerculețe de dimensiuni mai mici, cu ajutorul unui pahar. Aluatul se va unge cu un gălbenuș de ou, pe care înainte l-am adăugat într-un bol de dimensiuni mai mici l-am amestecat fie cu laptele, la temperatura camerei, fie cu puțină apă.
- Astfel încât, în continuare, umplutura de brânză pe care am preparat-o se va așeza pe mijlocul aluatului tăiat, cât mai uniform cu putință, astfel încât, peste fiecare cerculeț de aluat, iar după ce am adăugat compoziția de brânză, să așezăm o altă bucată rotundă de aluat, astfel încât cu ajutorul vârfului unei furculițe, să-l presăm astfel încât să se lipească cele 2 cercuri.
- În continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, de cuptor, în care vom adăuga hârtie de copt dar și fiecare pateu în parte, la o mică distanță între ele, pentru ca ulterior să le ungem pe fiecare în parte cu gălbenușul de ou pe care le-am amestecat cu apă sau lapte, după preferințe. Deasupra, dacă dorim, putem să presărăm și puțin susan.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pateurile noastre delicioase cu brânză sărată din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.