Fructul de avocado poate fi extrem de benefic pentru corp, insa este esential sa stii cum sa-l consumi.
Spre deosebire de alte fructe si legume, avocadoul contine mai multe tipuri de antioxidanti. Miezul si pielita fructului contin doar 30% dintre antioxidanti, restul gasindu-se in samburi.
1. Reduc colesterolul si inflamatiile
Ce efecte au acesti antioxidanti? Studii efectuate de-a lungul timpului arata ca antioxidantii care se gasesc in samburii de avocado scad colesterolul si reduc inflamatiile, prevenind astfel mai multe afectiuni, printre care si bolile cardiovasculare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. Au proprietati anticancerigene
Compusii fenolici care se gasesc in samburii de avocado usureaza durerile stomacale cauzate de ulcerul gastric. Flavonoizii sunt un alt tip de antioxidanti care se gasesc in samburi si sunt cunoscuti pentru proprietatile lor antincancerigene.
3.
Daca ai sistemum imunitar slabit si te confunti adesea cu raceli sau episoade gripale, consumul samburilor de avocado este solutia perfecta pentru tine. Substantele din compozitia samburilor sustin corpul in lupta contra bacteriilor si a virusurilor.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro