Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic
Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline. Poate deveni toxic

Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.

Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:

Il alegi pe cel "light"

Toate tipurile de ulei de măsline au cam acelaşi număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii şi 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul "light" se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare şi aromă.

Nu citesti eticheta

Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece.

,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof. dr. Gheorghe.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Simptome care nu trebuie ignorate

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă