Martie este luna interationala de lupta impotriva cancerului de colon, una dintre cele mai usor de prevenit si de tratat forme de cancer.
Cea mai buna metoda prin care poate fi evitata aparitia cancerului de colon este dieta echilibrata.
Printre alimentele care protejeaza colonul amintim:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Avocado- Alimentele bogate in fibre precum avocaod, cereale integrale, orez scade riscul dezvoltarii polipilor intestinali. In plus, consumul de avocado duce la stoparea cresterii si dezvoltarii celulelor canceroase.
Telina- Previne cancerul de stomac şi colon — studii de laborator au aratat ca exista nu mai putin de opt substante cu efecte citostatice in radacina telinei. Alte substante din radacina acestei legume, care intre altele dau telinei mirosul specific, au un important rol in prevenirea proceselor de malignizare. Studii facute in New Jersey, Statele Unite, au aratat ca mai multe principii active din telina stopeaza dezvoltarea formatiunilor tumorale din colon.
Ardeiul iute- Un compus din ardeiul iute scade riscul dezvoltarii cancerului de colon, potrivit unui nou studiu.
Cercetatorii le-au dat soarecilor de laborator prdispusi sa dezvolte tumori la nivelul tractului gastrointestinal, capsaicina, substanta care da ardeiului gustul iute.
Capsaicina a activat un receptor al durerii in celulele intestinale, care a redus riscul dezvoltarii tumorilor colorectale.
Citeste continuarea pe: www.doctorulzilei.ro