Paturata pe crumpi e una dintre retetele traditionale din Banat. Este DELICIOASA
Paturata pe crumpi. Rețeta Ingrediente:
• 5 crumpi (cartofi) mari albi, taiati rondele
• o bucatica de sunca de casa usor afumata (adica o bucata de carne de porc, garnisita cu slanina)
• 4 cepe mijlocii
• un morcon (morcov)
• o paradaisa (rosie)
• boia de ardei dulce, o foaie de dafin
• sare, piper
Paturata pe crumpi. Rețeta Paturata:
• 300 gr faina
• 3 de pahar cu apa rece
• o lingurita de ulei si o lingurita de otet
• sare
Citeste si: Dietă de slăbit Fulger – cea mai rapidă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Paturata pe crumpi. Rețeta Umplutura pentru paturata:
• doua oua
• 500 gr branza de vaci, amestecata cu branza sarata
• marar
Paturata pe crumpi. Rețetase prepara asa:
Carnea se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita la prajit. Nu se adauga ulei, pentru ca are destula grasime. Peste carne se adauga ceapa taiata cubulete si se calesc impreuna. Se adauga apoi cartofii taiati rondele si morcovul taiat bucati potrivite. Se adauga boiaua, sare, piper si foaia de dafin, rosia curatata de coaja si taiata cubulete, dupa care se pune apa pana se acopera carnea si legumele.
Separat se face paturata: toate ingredientele se amesteca si se framanta bine pana se face un aluat consistent, care se stropeste cu putin oloi (ulei) si se lasa la odihnit 30 de minute la rece. Se scoate apoi aluatul si se intinde o foaie groasa de circa 8 mm. Se stropeste cu ulei si se lasa la odihnit 5 minute. Se intinde apoi foaia cu sucitorul cat se poate de subtire. Se pune umplutura din loc in loc, apoi se ruleaza foaia, ca o placinta. Se rasuceste in forma de melc si se aseaza in cratita in care fierb carnea si cartofii. Totul se fierbe la foc mic de tot, acoperit cu capac, timp de 30 – 40 de minute.
sursa: blog.hotelguru.ro