Pavlova cu cremă de vanilie și căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pavlova cu cremă de vanilie și căpșune.
Rețetă de Pavlova cu cremă de vanilie și căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Cheesecake cu topping de ciocolată. Ușor de preparat și răcoritor!
Citește și: Supă cremă de roșii coapte și ardei gras. O alegere sănătoasă și plină de gust!
Timp de preparare – o ora si 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru bezea
- 5 albușuri de ou
- sare
- 300 g zahăr
- 2 lingurițe de amidon
- 2 lingurițe de oțet
- O esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de vanilie
- 1 plic de budincă de vanilie
- 400 ml lapte
- 5 gălbenușuri de ou
- 5 linguri de zahăr
- O esență de vanilie
- 300 g unt
Ingrediente pentru decor
- 300 ml frișcă lichidă
- 500 g căpșune proaspete
- 2 linguri de zahăr pudră
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de bezea. Așadar, tot ce trebuie să facem este să batem cele 5 albușuri de ou spumă, într-un bol în care adăugăm și un praf de sare, după gust, iar apoi adăugăm puțin câte puțin din zahărul granulat și amestecăm până se dizolvă zahărul. Adăugăm apoi oțetul picătură cu picătură, amestecând continuu, adăugăm apoi și esență de vanilie, apoi amidonul de porumb și se mai amestecă timp de încă 10 minute.
- În continuare, vom pregăti și tava de cuptor, în care vom așeza un cerc desenat de hârtie de copt cu un creion, în prealabil, apoi întoarceți hârtia și turnați bezeaua preparată înăuntru. Faceți o formă de cuib în mijloc și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 100℃ timp de aproximativ o oră și jumătate, cu ușa ușor deschisă. După acest interval de timp, opriți cuptorul și lăsați bezeaua în cuptorul cald, cu ușa cuptorului deschisă, până se răcește.
- În acest timp, ne ocupăm și de prepararea cremei de vanilie. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să preparați crema conform instrucțiunilor de pe plic, însă cu ingredientele și cantitatea indicată în rețeta, mai sus. Imediat ce este gata, se ia de pe foc și se adaugă gălbenușurile de ou, rând pe rând, amestecând bine după fiecare adăugare. Lăsăm budincă să se răcească, apoi se amestecă puțin unt separat, într-un bol de dimensiuni mai mici și se adaugă o lingură de budincă răcită în el. Odată ce s-a răcit bezeaua, întindeți crema peste, iar după ce ați bătut frișca lichidă, puneți cu lingură peste crema de vanilie, apoi acoperiți cu căpșuni proaspete deasupra, presărați zahăr pudră, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.