Pavlova reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pavlova. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pavlova, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pavlova
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pavlova, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Pavlova
Ingrediente pentru Pavlova
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 6 albușuri de ou (la temperatura camerei)
- o cană și jumătate de cană de zahăr tos
- o lingură de oțet alb
- o lingură de făină
- sare (după gust)
- o linguriță de esență de vanilie
- afine
- căpșune
Ingrediente pentru crem ă
- o cană de smântână groasă (la temperatura camerei)
- un sfert de cană de zahăr pudră
- o linguriță de esență de vanilie
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată
Mod de preparare - Pavlova
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius. În plus, tot acum vom tapeta două tăvi de cuptor, rotunde cu hârtie de copt și le vom lăsa deoparte.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom adăuga 6 albușuri de ou (la temperatura camerei) și un praf de sare. Cu mixerul, la viteză mare, vom bate albușurile până formează vârfuri tari. Abia apoi vom adăuga și o cană și jumătate de zahăr tos, însă doar câte o lingură, în timp ce continuăm să batem amestecul, la viteză mare, încorporând complet fiecare lingură de zahăr.
Pasul 3. Odată încorporat tot zahărul, vom continua să batem amestecul la viteză mare pentru încă 2-3 minute, pentru a deveni lucios și pentru a se forma vârfuri rigide. Abia apoi adăugați o lingură de oțet alb, o lingură de făină și o linguriță de esență de vanilie. La amestecăm ușor cu o spatulă, însă nu prea mult, deoarece trebuie să mențineți cât mai mult aer în amestec.
Pasul 4. Amestecul se împarte uniform între cele două tăvi rotunde de cuptor pregătite, iar cu o spatulă vom întinde amestecul. Tăvile se pun în cuptorul preîncălzit, iar desertul nostru se coace timp de o oră. După acest interval de timp, se oprește cuptorul și se lasă desertul la cuptor, să se răcească complet.
Pasul 5. Odată ce s-a răcit complet, ne apucăm de pregătirea cremei. Într-un bol mare, adăugați o cană de smântână groasă (la temperatura camerei), un sfert de cană de zahăr pudră și o linguriță de esență de vanilie. Cu un mixer, la viteză mare, bate, amestecul până când acesta formează vârfuri tari.
Pasul 6. A venit timpul să asamblăm pavlova. Așadar, vom așeza un strat de pavlova pe o farfurie, peste care vom întinde un strat de frișcă. Deasupra vom aranja câteva afine și căpșune tăiate în jumătate, apoi așezăm și al doilea strat de pavlova și apăsați ușor pentru a-l fixa pe loc. Întindem un alt strat de frișcă deasupra celui de-al doilea strat de pavlova și nu ne mai rămâne decât să așezăm fructele rămase, și câteva frunze de mentă proaspătă. Pavlova se servește imediat sau se mai ține la frigider până când este gata de servire, iar rețeta este gata!
Pavlova este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de Paste cu roșii, ardei gras și cârnați savuroși