Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale! Cum să o prepari pas cu pas

reteta de pavlova
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale

Pavlova reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pavlova. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pavlova, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pavlova

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pavlova, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Pavlova

Ingrediente pentru Pavlova

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • 6 albușuri de ou (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de cană de zahăr tos
  • o lingură de oțet alb
  • o lingură de făină
  • sare (după gust)
  • o linguriță de esență de vanilie
  • afine
  • căpșune

Ingrediente pentru crem ă

  • o cană de smântână groasă (la temperatura camerei)
  • un sfert de cană de zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

prajitura pavlova reteta originala
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată

Mod de preparare - Pavlova

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, este nevoie să   preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius. În plus, tot acum vom tapeta două tăvi de cuptor, rotunde cu hârtie de copt și le vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom adăuga 6 albușuri de ou (la temperatura camerei) și un praf de sare. Cu mixerul, la viteză mare, vom bate albușurile până formează vârfuri tari. Abia apoi vom adăuga și o cană și jumătate de zahăr tos, însă doar câte o lingură, în timp ce continuăm să batem amestecul, la viteză mare, încorporând complet fiecare lingură de zahăr.

Pasul 3.  Odată încorporat tot zahărul, vom continua să batem amestecul la viteză mare pentru încă 2-3 minute, pentru a deveni lucios și pentru a se forma vârfuri rigide. Abia apoi adăugați o lingură de oțet alb, o lingură de făină și o linguriță de esență de vanilie. La amestecăm ușor cu o spatulă, însă nu prea mult, deoarece trebuie să mențineți cât mai mult aer în amestec.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tort Pavlova reteta originala
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale[Sursa foto: pexels]

Pasul 4.  Amestecul se împarte uniform între cele două tăvi rotunde de cuptor pregătite, iar cu o spatulă vom întinde amestecul. Tăvile se pun în cuptorul preîncălzit, iar desertul nostru se coace timp de o oră. După acest interval de timp, se oprește cuptorul și se lasă desertul la cuptor, să se răcească complet.

Pasul 5.  Odată ce s-a răcit complet, ne apucăm de pregătirea cremei. Într-un bol mare, adăugați o cană de smântână groasă (la temperatura camerei), un sfert de cană de zahăr pudră și o linguriță de esență de vanilie. Cu un mixer, la viteză mare, bate, amestecul până când acesta formează vârfuri tari.

Pasul 6.  A venit timpul să asamblăm pavlova. Așadar, vom așeza un strat de pavlova pe o farfurie, peste care vom întinde un strat de frișcă. Deasupra vom aranja câteva afine și căpșune tăiate în jumătate, apoi așezăm și al doilea strat de pavlova și apăsați ușor pentru a-l fixa pe loc. Întindem un alt strat de frișcă deasupra celui de-al doilea strat de pavlova și nu ne mai rămâne decât să așezăm fructele rămase, și câteva frunze de mentă proaspătă. Pavlova se servește imediat sau se mai ține la frigider până când este gata de servire, iar rețeta este gata!

Pavlova  este gata și se poate servi. Poftă bună!

Reteta prajitura Pavlova cu mascarpone
Rețetă de Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă delicioasă de Paste cu roșii, ardei gras și cârnați savuroși



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Tort cu cremă de vanilie și fulgi de migdale, cu care îți vei impresiona familia. Rafinament și delicatețe în fiecare felie!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies