Aceasta planta, asemanatoare muschiului si vesnic verde, se taraste pe solul padurii, cu niste vrejuri lungi de 1-2 metri, avind radacini micute, fine si subtiri.
Factorul curativ: toata planta. Afectiuni pentru care se recomanda: pentru reumatici si bolnavii de artrita, chiar si atunci cind prezinta deja modificari ale formelor articulatiilor (incheieturilor), precum si in caz de constipatie cronica si hemoroizi.
Cind planta are patru ani, formeaza vara pistiluri galbui care contin polen, numit si faina vrajitoarei. Aceasta faina se intrebuinteaza homeopatic, in cazul portiunilor de piele roase si ranite.
Pedicuta este o planta de leac continand radiu. Ea poate fi deosebita usor de celelalte soiuri de muschi datorita vrejurilor lungi, asemanatoare unor sfori si a polenului galben al pistilurilor ei. Creste numai la liziera padurilor si in padurile inalte dinspre nord, de la o altitudine de 600 metri in sus. Dupa taierea copacilor, planta se usuca si dispare in cele din urma de tot, caci isi pierde puterea de viata sub actiunea directa a soarelui.
Necesarul de plante trebuie sa fie procurat din farmacii si magazine specializate in plante medicinale.
Ceaiul se intrebuinteaza si in toate bolile cailor urinare si ale organelor genitale, la dureri si tumefieri ale testiculelor, la formarea nisipului la rinichi si la colicile renale. In hepatite, la tumori ale tesutului conjunctiv al ficatului, chiar daca sunt deja maligne, pedicula este indisperisabila. Ea ajuta persoanele convalescente sa revina la forte depline.
Chiar si oamenii care au boli grave de ficat pot fi redati vietii datorita pedicutei (ciroza hepatica si cancer). Pedicuta este o planta care contine radiu. Multi oameni au fost vindecati de crampe musculare cu ajutorul unor perne umplute cu pedicuta.
Recomandari:
- ceai din planta de pedicuta impotriva cirozei hepatice si a cancerului hepatic, pentru reumatici si bolnavii de artrita, chiar si atunci cind prezinta deja modificari ale formelor articulatiilor (incheieturilor).
– cataplasma cu planta de pedicuta impotriva diferitelor dureri musculare.
Preparare
Ceai
Pedicuta nu are voie sa fie fiarta, ci doar oparita cu apa in clocot.
– 1 lingurita rasa de pedicuta se opareste cu 1/4 litru de apa in clocot, apoi se lasa sa stea putin.
Se bea numai 1 ceasca pe zi, si anume dimineata pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de micul dejun, inghititura cu inghititura. In caz de ciroza hepatica sau de cancer hepatic, se beau zilnic cite 2 cesti.
Sursa: terapiinaturiste.ro
Factorul curativ: toata planta. Afectiuni pentru care se recomanda: pentru reumatici si bolnavii de artrita, chiar si atunci cind prezinta deja modificari ale formelor articulatiilor (incheieturilor), precum si in caz de constipatie cronica si hemoroizi.
Cind planta are patru ani, formeaza vara pistiluri galbui care contin polen, numit si faina vrajitoarei. Aceasta faina se intrebuinteaza homeopatic, in cazul portiunilor de piele roase si ranite. Pedicuta este o planta de leac continand radiu. Ea poate fi deosebita usor de celelalte soiuri de muschi datorita vrejurilor lungi, asemanatoare unor sfori si a polenului galben al pistilurilor ei. Creste numai la liziera padurilor si in padurile inalte dinspre nord, de la o altitudine de 600 metri in sus.
Dupa taierea copacilor, planta se usuca si dispare in cele din urma de tot, caci isi pierde puterea de viata sub actiunea directa a soarelui. Necesarul de plante trebuie sa fie procurat din farmacii si magazine specializate in plante medicinale.
Ceaiul se intrebuinteaza si in toate bolile cailor urinare si ale organelor genitale, la dureri si tumefieri ale testiculelor, la formarea nisipului la rinichi si la colicile renale.
In hepatite, la tumori ale tesutului conjunctiv al ficatului, chiar daca sunt deja maligne, pedicula este indisperisabila. Ea ajuta persoanele convalescente sa revina la forte depline. Chiar si oamenii care au boli grave de ficat pot fi redati vietii datorita pedicutei (ciroza hepatica si cancer). Pedicuta este o planta care contine radiu. Multi oameni au fost vindecati de crampe musculare cu ajutorul unor perne umplute cu pedicuta.
Recomandari:- ceai din planta de pedicuta impotriva cirozei hepatice si a cancerului hepatic, pentru reumatici si bolnavii de artrita, chiar si atunci cind prezinta deja modificari ale formelor articulatiilor (incheieturilor).
– cataplasma cu planta de pedicuta impotriva diferitelor dureri musculare.
Preparare
Ceai Pedicuta nu are voie sa fie fiarta, ci doar oparita cu apa in clocot.
– 1 lingurita rasa de pedicuta se opareste cu 1/4 litru de apa in clocot, apoi se lasa sa stea putin. Se bea numai 1 ceasca pe zi, si anume dimineata pe stomacul gol, cu 1/2 ora inainte de micul dejun, inghititura cu inghititura. In caz de ciroza hepatica sau de cancer hepatic, se beau zilnic cite 2 cesti.
Sursa:
terapiinaturiste.ro Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro