Penne Arrabbiata sau paste Arrabbiata sunt un preparat clasic al bucatariei italinesti.
Cu ce este deosebita reteta de penne arrabbiata si de ce are atat de multi fani? Pentru ca este un preparat simplu in care rolul esential il are mixul de condimente si arome care se imbina armonios.
Poti prepa penne arrabbiata pentru o cina pe care o vrei gata cat mai repede, dar pentru care nu poti renunta la placerea de a te bucura de un preparat cald si reconfortant.
Ingrediente
300 grame penne (sau alt tip de paste)
3 lingurite oregano uscat
1 lingurita cimbru
3 lingurite busuioc uscat
3 catei de usturoi tocati
2 ardei iuti uscati
400 grame rosii in sos
2 linguri otet balsamic
Sare, piper, ulei de masiline
Parmezan
Mod de preparare
Pune la incins intr-o tigaie inalta 2-3 linguri de ulei de masine, adauga oregano si cimbru, usturoiul tocat si ardeii iuti tocati fin. Lasa-le pe foc cateva minute, dar ai grija ca usturoiul sa nu se arda.
Adauga rosiile cu sos si lasa totul sa fiarba aproximativ 8 minute, pana cand se evapora excesul de apa.