Penne cu pui Alfredo. În numai 30 de minute și doar cu 5 minute “furate” de timpul de preparare vă puteți așeza la masă.
Penne cu pui Alfredo Timpi de preparare
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 25 min
Gata in: 30 min
Penne cu pui Alfredo Ingrediente
600 g piept de pui dezosat
2 căței de usturoi tocați mărunt
300-350 g smântână de gătit
3 linguri ulei de măsline
500 ml supă de pui/legume
250-300 g penne
250 g parmezan ras
sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt ras
Citeste si: Ciorbă de perişoare. Cum să prepari cea mai delicioasă ciorbă de perişoare
Citeste si: Stromboli. Gustarea care a cucerit lumea, inventata in 1950
Penne cu pui Alfredo Mod De Preparare
Cel mai bun lucru la această rețetă? Aveți nevoie de un singur vas pentru a o prepara! Nu mai umpleți chiuveta de un milion de vase, ca de obicei, pentru un singur fel de mâncare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu.
Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.
Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.
Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.
sursa: retete.unica.ro