Pensionarele sunt vizate pentru noua decizie! Ce se întâmplă cu taloanele de pensie

Pensionarele sunt vizate pentru noua decizie! Ce se întâmplă cu taloanele de pensie
Pensionarele sunt vizate pentru noua decizie! Ce se întâmplă cu taloanele de pensie

Un proiect de lege promulgat de șeful statului anunță schimbări cu privire la taloanele de pensie. Află din rândurile următoare despre ce este vorba.

Șeful statului a promulgat un proiect legislativ care anunță schimbări în privința taloanelor de pensie în cazul pensionarilor militari. După publicarea proiectului de lege în Monitorul Oficial, se vor face câteva modificări ale legislației privind pensiile militare de stat.

Ce se întâmplă cu taloanele de pensie
Ce se întâmplă cu taloanele de pensie[Sursa foto: freepik]

Pensionarii militari vor putea primi taloanele de pensie și la o altă adresă decât cea principală din buletin

Citește și: Veste bună pentru femeile cu pensie sub 2000 de lei! Vor primi bani în plus direct pe carduri

Ce se întâmplă cu taloanele de pensie
Ce se întâmplă cu taloanele de pensie[Sursa foto: freepik]

Potrivit proiectului de lege care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, pensionarii militari vor avea posibilitatea de a primi taloanele de pensie la reședință, nu doar la domiciliu.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

În prezent, pensionarii militari pot primi talonul de pensie doar la adresa din buletin, chiar dacă aceasta nu corespunde cu adresa de reședință.

Astfel, datorită noilor schimbări la nivelul Legii pensiilor, se propune o uniformizare a modului în care li se transmit pensionarilor din țara noastră taloanelor de pensie.

Alături de pensionarii din sistemul public de pensii, și pensionarii militari pot primi talonul de pensie la adresa de reședință, nu doar la cea de domiciliu.

Pensionarii vor putea primi taloanele de pensie pe email

Citește și: Milioane de pensionare vor primi bani în aprilie! Suma de aproximativ 100 de miliarde de lei va intra în conturile doamnelor aflate în etate

Ce se întâmplă cu taloanele de pensie
Ce se întâmplă cu taloanele de pensie[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, pensionarii militari vor putea avea posibilitatea de a solicita ca taloanele de pensie să le fie transmise și prin mijloace electronice de comunicare.

Concret, transmiterea talonului de pensie se va putea face pe e-mail sau în contul on-line deschis în portarul fiecărei case sectoriale.

Așadar, talonul de pensie transmis în format electronic urmează să aibă aceleași efecte juridice precum talonul tipărit, transmis la domiciliu sau reședință. De asemenea, talonul electronic va trebui să fie acceptat ca document valid în relația cu toate instituțiile și autoritățile publice, acestea neputând să condiționeze furnizarea de informații sau servicii de prezentarea talonului de pensie în format tipărit.

Astfel, pe lângă o uniformizare a modului în care li se transmit pensionarilor din țara noastră taloanelor de pensie, actualele modificări din Legea pensiilor presupun și o eficientizare a procesului de transmitere a acestora.

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Veste mare pentru pensionare! Se dau banii înapoi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies