Perdelele - accesoriile de decor care transformă orice încăpere

Perdelele - accesoriile de decor care transformă orice încăpere
Perdelele - accesoriile de decor care transformă orice încăpere

Perdeaua este acel element care, după părerea multor designeri întregește aspectul final al unei încăperi. Că nu degeaba se spune la noi în popor “casa fără perdele, ca femeia fără sprâncene”.

Atunci când dorești să creezi o anumită atmosferă în toate încăperile casei o poți face într-un mod neașteptat, doar punând perdele și draperii. Sunt ușor de înlocuit și cel mai rapid mod de a reînnoi stilul și de a reîmprospăta o cameră dacă dorești să faci asta cu un buget limitat. Cu perdelele și draperiile potrivite poți adăuga o fărâmă din propriul caracter și stil întregii case. Doar schimbând designul, culoarea sau materialul draperiilor, poți induce o senzație complet diferită în orice cameră.

Deși unii oameni nu mai pun perdele, motivând că nu este un trend modern, trebuie să spunem că aceste accesorii de decor sunt mai la modă ca niciodată. Și partea bună este că acum sunt disponibile pentru orice stil la care putem visa iar materialele sunt diversificate. Poți avea perdele pentru încăperi moderne, clasice, tradiționale, minimaliste, boho chic și așa mai departe. 

Toate perdelele au un scop, așa că începe prin a te gândi ce fel de perdea cauți.

Ar trebui să contribuie doar ca detaliu interior sau vrei să întunece încăperea cât mai mult, în anumite momente ale zile? Pe piața de profil vei găsi perdele si draperii Maradydesign pentru toate scopurile. Perdele de catifea, perdele opace, perdele din voal și multe altele sunt disponibile aici, la prețuri foarte accesibile. Desigur, vei găsi la maradydesign.ro și toate accesoriile de care ai putea avea nevoie pentru a-ți pune perdeaua sau draperia unde dorești.
Poți alege între șine pentru perdele pe care le pui direct în tavan pentru o senzație de lux și pentru a deschide camera sau poți folosi o tijă clasică pentru perdea pentru a da mai mult caracteri încăperii. Indiferent de ceea ce cauți, la Maradydesign vei găsi personal dispus oricând dorim să te ajute să găsești perdeaua sau draperia potrivită. 

Toate perdelele și draperiile comercializate de Maradydesign pot fi adaptate la dimensiunile cerute de client.

Cei de aici vin și iau inclusiv măsurători, mai ales dacă vorbim de dimensiuni sau spații atipice unde perdelele și draperiile trebuie adaptate întocmai. Apoi asigură și montaj, astfel încât perdeaua sau draperia să pară că au fost acolo dintotdeauna și să nu te trezești că un meșter nepriceput a făcut o gaură insetstica în tavan sau perete. De aceea, atunci când alegi perdele și draperii, apelează la specialiști. Totuși, ar trebui să mai iei în considerare niște lucruri pe care să le faci sau să nu le faci atunci când alegi aceste accesorii pentru casă. 

Iată 7 greșeli pe care ar trebui să le eviți pentru a alege și a amplasa cât mai bine posibil perdelele: 

Măsurători greșite ale perdelelor  

Pentru a avea o imagine finală frumoasă și a personaliza încăperea cu ajutorul perdelelor, această ar trebui să atârne cu 1-3 cm deasupra podelei. Perdeaua va avea, de asemenea, o cădere mai plăcută dacă nu se cocoloșește la suprafața podelei, dar este lăsată să plutească liber.

În plus, o perdea care se află puțin deasupra podelei nu va strânge atât de mult praf ca în cazul celei care o atinge.  

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Perdelele sunt atârnate prea jos 

Nu doar perdelele, ci întreaga cameră va capătă un aspect mai interesant dacă aceste accesorii vor fi agățate mai sus decât chiar deasupra ferestrei.

Montează șina direct pe tavan sau tija pentru perdea foarte sus pe perete pentru a crea mai mult spațiu în cameră și pentru a evidenția înălțimea tavanului. Vei vedea că acest truc oferă o anumită imagine încăperii, făcând-o mult mai spațioasă și înaltă. 

Perdelele sunt atârnate în fața ferestrei și împiedică pătrunderea luminii 

Așează draperiile pe partea laterală a ferestrei și nu le lăsa să acopere intrarea luminii. Acest lucru va da iluzia unei ferestre mai mari, va contribui cu mai multă lumină și va crea spațiu în cameră. 

Perdele prea scurte 

Perdelele trebuie să fie întotdeauna la cel puțin 3 centimetri deasupra suprafeței podelei. În caz contrar, vor părea prea scurte și nu vor fi proporționale cu camera. Există și cazuri când perdelele scurte sunt o opțiune, deși nu una foarte elegantă, și anume atunci când nu dorești ca perdeaua să blocheze căldură provenită de la un radiator pe timpul iernii. De asemenea, perdelele scurte pot fi folosite și pentru bucătării, deși, dacă deții o bucătărie spațioasă, o perdea lungă poate arăta spectaculos. 

Perdelele “umplu” prea puțin sau prea mult spațiul  

Asigură-te că perdelele au o lățime ideală făcută pe baza măsurătorilor ferestrei tale. Dacă ai tavane foarte înalte, perdelele prea înguste pot arăta că niște spaghette înguste. Prin urmare, cumpără perdele duble sau perdele extra late pentru a obține armonie și simetrie în încăperile cu tavane înalte. Dacă ai o încăpere mică, alege o perdea care să nu fie exagerat de lată sau voluminoasă. Va încărca exagerat de mult încăperea și îți va “sufoca” spațiul. 

Perdele șifonate 

Perdelele nu își revin după câteva zile, așa că este mai util să le calci înainte de a le atârna. Desigur, există pe piață și perdele din materiale sintetice, care nu necesită călcare. Acestea, odată spălate, vor fi puse ca atare. Totuși, dacă dorești perdele de calitate foarte bună, te sfătuim să nu alegi perdele sintetice, pentru că acestea nu vor avea niciodată un aspect prea plăcut. 

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Ai ales tija de perdea greșită 

Înainte de a alege tija, nu te ghida doar după cum îți place. Uită-te la stilul întregii încăperi. Trebuie și simțiți care tija sau șina pentru perdea se potrivește cel mai bine. Ia în considerare ceea ce se potrivește camerei și stilul draperiilor. Gama de tije și șine pentru perdele este uriașă.  

Prin urmare, trebuie să știi cum să alegi perdelele și draperiile casei tale, chiar dacă vei apela la profesioniști precum cei de la Maradydesign.ro. Până la urmă tu ești cel care “simți” cel mai bine casa ta și știi ce stil i se potrivește cel mai bine. 

 

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies