Perele caramelizate cu sos de ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pere caramelizate cu sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pere caramelizate cu sos de ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pere caramelizate cu sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 3 persoane
Ingrediente – Pere caramelizate cu sos de ciocolată
- 6 căni de apă rece
- o lămâie
- 3 pere mai mari
- o păstaie de vanilie
- 3 căni de zahăr granulat
- 200 g ciocolată (după preferințe)
De
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Tartă cu căpșune și cremă de vanilie. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!
Mod de preparare - Pere caramelizate cu sos de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu 6 căni de apă rece, în care vom adăuga coaja de la o lămâie rasă, iar imediat apoi și zeama. Oala se lasă deoparte, momentan.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de 3 pere mai mari, de la care vom scoate semințele cu ajutorul unei cupe mici de înghețată, începând de la cotorul acestora, până când vom vedea că semințele s-au scos în întregime. Imediat apoi, vom îndepărta și coaja de la cele 3 pere ale noastre.
Pasul 3. Odată decojite, perele se introduc în oala în care am adăugat apa, coaja, dar și zeama de la o lămâie.
Pasul 4. În momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom reduce focul, pentru a se fierbe la un nivel mai mic și le vom mai lăsa pe foc pentru încă 30 de minute. Atenție însă! În acest timp, perele trebuie să fie scufundate, pentru a rămâne fragede, prin urmare, va trebui să așezăm o farfurie întinsă deasupra loc, pentru a le scufunda în oală.
Citește și: Cea mai bună rețetă de tartă cu fructe. Te vei bucura de jocul texturilor și de un gust răcoritor.
Pasul 5. După ce perele noastre sunt îndeajuns de fierte și de fragede, lucru ce poate fi verificat cu ajutorul unui cuțit, cu care le vom înțepa ușor, vom stinge focul și le vom lăsa să se răcească, tot în oală. Imediat apoi, le vom transfera într-un alt vas de dimensiuni mai mari și le vom acoperi cu lichidul din oală, vas pe care îl vom introduce la frigider pentru ca perele să se răcească complet.
Pasul 6. Acum a venit momentul să ne ocupăm de prepararea sosului nostru de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 200 de grame de ciocolată (după preferințe), pe care o vom face bucățele mici și o vom pune într-un vas direct în cuptorul cu microunde, pentru a se topi.
Pasul 7. Odată ce perele noastre sunt îndeajuns de răcite, iar sosul de ciocolată este gata, vom scoate perele din frigider și rând pe rând le vom pune în vasul cu sosul de ciocolată. Cu ajutorul unei linguri, vom trage ciocolata spre vârful acesteia, pentru a o înveli complet. Procesul se va repeta cu fiecare pară în parte, iar rețeta este gata!
Perele caramelizate cu sos de ciocolată sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!