Pere caramelizate cu sos de ciocolată. O combinație perfectă între gustul dulce-acrișor al perelor caramelizate și aroma bogată de ciocolată într-un desert ușor și decadent!

cea mai buna reteta de pere caramelizate cu ciocolata
Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată

Perele caramelizate cu sos de ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pere caramelizate cu sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pere caramelizate cu sos de ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pere caramelizate cu sos de ciocolată

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pere caramelizate cu sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 3 persoane

Ingrediente – Pere caramelizate cu sos de ciocolată

  • 6 căni de apă rece
  • o lămâie
  • 3 pere mai mari
  • o păstaie de vanilie
  • 3 căni de zahăr granulat
  • 200 g ciocolată (după preferințe)

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 3 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

pere caramelizate cu sos de ciocolata
Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tartă cu căpșune și cremă de vanilie. Perfectă pentru iubitorii de căpșune!

Mod de preparare - Pere caramelizate cu sos de ciocolată

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu 6 căni de apă rece, în care vom adăuga coaja de la o lămâie rasă, iar imediat apoi și zeama. Oala se lasă deoparte, momentan.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de 3 pere mai mari, de la care vom scoate semințele cu ajutorul unei cupe mici de înghețată, începând de la cotorul acestora, până când vom vedea că semințele s-au scos în întregime. Imediat apoi, vom îndepărta și coaja de la cele 3 pere ale noastre.

Pasul 3.  Odată decojite, perele se introduc în oala în care am adăugat apa, coaja, dar și zeama de la o lămâie.

Oala se pune pe aragaz, la foc mediu spre ridicat, iar apoi ne vom ocupa de o păstaie de vanilie. Trebuie să o tăiem pe jumătate, să o desfacem, iar ulterior să o răzuim, iar conținutul îl vom pune în oală. Adăugăm și 3 căni de zahăr granulat și aducem conținutul până la punctul de fierbere. În timp ce zahărul se dizolvă, vom mai amesteca din când în când.

Pasul 4.  În momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, vom reduce focul, pentru a se fierbe la un nivel mai mic și le vom mai lăsa pe foc pentru încă 30 de minute. Atenție însă! În acest timp, perele trebuie să fie scufundate, pentru a rămâne fragede, prin urmare, va trebui să așezăm o farfurie întinsă deasupra loc, pentru a le scufunda în oală.

reteta de pere caramelizate cu sos de ciocolata
Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Citește și: Cea mai bună rețetă de tartă cu fructe. Te vei bucura de jocul texturilor și de un gust răcoritor.

Pasul 5.  După ce perele noastre sunt îndeajuns de fierte și de fragede, lucru ce poate fi verificat cu ajutorul unui cuțit, cu care le vom înțepa ușor,   vom stinge focul și le vom lăsa să se răcească, tot în oală. Imediat apoi, le vom transfera într-un alt vas de dimensiuni mai mari și le vom acoperi cu lichidul din oală, vas pe care îl vom introduce la frigider pentru ca perele să se răcească complet.

Pasul 6.  Acum a venit momentul să ne ocupăm de prepararea sosului nostru de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 200 de grame de ciocolată (după preferințe), pe care o vom face bucățele mici și o vom pune într-un vas direct în cuptorul cu microunde, pentru a se topi.

Pasul 7.  Odată ce perele noastre sunt îndeajuns de răcite, iar sosul de ciocolată este gata, vom scoate perele din frigider și rând pe rând le vom pune în vasul cu sosul de ciocolată. Cu ajutorul unei linguri, vom trage ciocolata spre vârful acesteia, pentru a o înveli complet. Procesul se va repeta cu fiecare pară în parte, iar rețeta este gata!

Perele caramelizate cu sos de ciocolată  sunt gata și se pot servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de pere caramelizate cu ciocolata
Rețetă de Pere caramelizate cu sos de ciocolată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies