Perele coapte – un desert rapid, simplu de pregatit si la indemana oricui.
Ingrediente:
2 pere,
1 lingurita zahar,
20 gr unt,
10 migdale,
30 gr frisca,
2 lingurite dulceata de nuci.
Mod de preparare:
Se aleg 2 pere de marime medie. Aveti grija ca acestea sa fie proaspete: verificati-le in zona coditei, unde fructul trebuie sa fie tare.
Se spala perele, se scot samburii si membrana interioara groasa, care duce spre codita.
Se presara putin zahar, pe fiecare in parte. In scobitura facuta se pune cate un patratel mic de unt, iar deasupra, migdale sfaramate.
Se incalzeste cuptorul la 165 grade si se introduce tava cu perele, pentru 30-35 minute.
Cand acestea s-au copt de-ajuns, se scot din cuptor si din tava in care au fost in cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu frisca si cu dulceata de nuci.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro