Doctorul a vorbit despre ingredientele regăsite pe majoritatea etichetelor.
Nu mai este un secret faptul că multe alimente pe care le consumăm ne pot face rău, iar acest lucru stă chiar pe lista ingredientelor regăsite pe spate. Medicul Mihaela Bilic, invitată în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici, a vorbit despre pericolul din alimente și cum reușește uleiul să ne dea peste cap.
“Noi punem prea mult ulei. Și să nu uităm că și Grecia, cu tot uleiul de măsline, au niște siluete planturoase.
Mihaela Bilic, despre pericolul ingredientelor înlocuite din alimente
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
O diferență majoră pe care a observat-o Mihaela Bilic este cea a zahărului regăsit în produse, deoarece acesta a fost înlocuit cu alte siropuri. Medicul spune despre uleiul de cocos sau de palmier, din punct de vedere al prăjitului, că este stabilit, deoarece nu influențează gustul, dar din cauza faptului că este prea ieftin, există riscul să fie consumat în cantități prea mari. “Eu mă bucuram că acum cinci ani de zile în continuare la noi pe etichetă scrie zahăr, uitați-vă că pe majoritatea etichetelor acum la noi scrie sirop de glucoză-fructoză. Lucrurile acestea vin peste noi că vrem sau că nu vrem. Uleiul de cocos, din punct de vedere al prăjitului, este extrem de stabil, culmea. Dacă vrei să faceți ceva fără să influențeze gustul, este impecabil. Problema este că el face niște aberații la capitolul mediu, pentru că s-au distrus pădurile, pentru că e ieftin, și pentru că e ieftin, este risc să consumăm prea mult.”, a mai adăugat medicul Mihaela Bilic.