Conducerea Patronatului Apelor Minerale APEMIN atrage atentia ca apele de masa sau plate sunt potential periculoase, in special toamna si primavara.
Cauzele sunt legate de patrunderea apelor provenite din ploi si din topirea zapezilor in sursele de exploatare, care aduc cu ele si substante daunatoare sanatatii.
Apele de masa sau plate care nu au trecut pe eticheta sticlei cuvantul “mineral” au aceiasi parametri ca si apa de la robinet. Acestea sunt tratate chimic pentru distrugerea microbilor, ne spune Mihail Ianas, directorul executiv al Patronatului Apelor Minerale APEMIN.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Apele de masa provin din puturi de mica adancime, care se exploateaza
din jurul Bucurestiului si care se trateaza fizico-chimic in asa fel incat sa corespunda normelor de apa potabila. De exemplu, impotriva bacteriilor se supun unui tratament cu jet de ultraviolete, se mai adauga si anumite substante si se filtreaza. La apele minerale insa nu se aplica procedee fizico-chimice asupra lor, ci sunt filtrate natural. Exact cum se trateaza apa de la robinet, asa se trateaza si apele de masa, pentru ca ambele au aceleasi standarde.
Din cauza aceasta apar uneori scandaluri, de obicei primavara si toamna, cand, dupa ce se topesc zapezile si mai si ploua, anumite substante de la suprafata sunt aduse in apa de izvor. Aceasta apa se imbuteliaza si se vinde sub forma de apa de masa sau plata, dar, atentie, fara sa puna adjectivul minerala" spune acesta.
Sursa www.ecomagazin.ro