Acesta este avertismentul Autoritatii europene pentru siguranta alimentara.
Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuitii sau chipsurile, prezinta un risc pentru sanatatea publica, confirma Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) intr-un aviz stiintific publicat joi. Aceasta substanta chimica poate creste riscurile de cancer la consumatori, scrie Agerpres.
Acrilamida este un compus chimic ce se formeaza in alimentele bogate in amidon in timpul procesarii la temperaturi inalte, cum ar fi prajirea, coacerea si frigerea.
Prin urmare, biscuitii, chipsurile, cartofii prajiti, cafeaua, cerealele sau painea prajita pot contine acrilamida.
Autoritatea Europeana a ajuns la concluzia ca acrilamida poate mari riscul de dezvoltare a unui cancer, subliniind ca cei mai expusi sunt copiii.
Sursa: Bzi.ro
Acrilamida din anumite alimente, cum ar fi biscuitii sau chipsurile, prezinta un risc pentru sanatatea publica, confirma Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) intr-un aviz stiintific publicat joi.
Aceasta substanta chimica poate creste riscurile de cancer la consumatori, scrie Agerpres.
Acrilamida este un compus chimic ce se formeaza in alimentele bogate in amidon in timpul procesarii la temperaturi inalte, cum ar fi prajirea, coacerea si frigerea. Prin urmare, biscuitii, chipsurile, cartofii prajiti, cafeaua, cerealele sau painea prajita pot contine acrilamida.
Autoritatea Europeana a ajuns la concluzia ca acrilamida poate mari riscul de dezvoltare a unui cancer, subliniind ca cei mai expusi sunt copiii.
Sursa:
Bzi.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro