Perioada adolescentei s-ar putea prelungi. Specialistii sustin ca aceasta ar trebui sa tina de la 10 la 24 de ani

Perioada adolescentei s-ar putea prelungi. Specialistii sustin ca aceasta ar trebui sa tina de la 10 la 24 de ani
Perioada adolescentei s-ar putea prelungi. Specialistii sustin ca aceasta ar trebui sa tina de la 10 la 24 de ani

14 ani! De la 10 la 24 de ani, atat sustin specialistii ca ar trebui sa dureze, in mod normal, perioada adolescentei!

Un studiu publicat recent pe site-ul mashable.france24 lanseaza o teorie neasteptata. Potrivit specialistilor, durata perioadei adolescentei ar trebui sa inceapa mai devreme si sa tina pana la varsta de 24 de ani.

Autorii studiului isi intaresc teoria cu o serie de motive care la prima vedere par foarte juste. Pe de o parte, durata studiilor s-a marit, iar pe de alta parte, momentul casatoriei si cel al nasterii primului copil au fost amanate, femeile ajungand sa dea nastere primului lor copil la varste mult mai inaintate.

Pana acum, debutul pubertatii avea loc in jurul varstei de 14 ani. Dupa cum se stie, la 14 ani au loc o serie de schimbari in organismul uman: partea encefalului cunoscuta sub denumirea de hipotalamus incepe sa produca un hormon care activeaza glandele pituitare si cele genitale.

Dar cum in ultimii ani debutul pubertatii are loc mult mai devreme, iar in tarile industrializate, varsta medie a fetelor la prima menstruatie a scazut cu 4 ani, perioada adolescentei ar trebui sa inceapa la 10 ani.

Totodata, adolescenata ar trebui prelungita cu 6 ani, mai exact sa nu se incheie la 18 ani, cum se intampla acum in mod normal. Autorii studiului sustin ca tinerii studiaza mai mult in ziua de astazi, merg la cursuri si facultati si ar trebui sustinuti de parintii lor si dupa aceasta varsta.

''Cu toate ca numeroase drepturi juridice incep la 18 ani, responsabilitatile vietii de adult sosesc in general mai tarziu.

A-i inchide pe adolescenti intre doua varste poate parea arbitrar, dar ''corespunde mai bine realitatii decat definitia pe care o aveam pana in prezent'', spune Susan Sawyer, directoarea centrului pentru sanatatea adolescentilor de la Royal Children's Hospital din Melbourne, autoarea principala a studiului.

 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

O femeie de 31 de ani, mama a opt copii, a murit în mod inexplicabil

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies