Perle la BAC 2022, la română. Ce au putut scrie elevii: „Personalitățile care mă impresionează sunt cântăreții de top și fotbaliștii din liga I”

Perle la BAC 2022
Perle la BAC 2022

Luni, pe data de 20 iunie, absolvenții liceului au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cel la Limba și Literatura Română. Iată primele perle scrise de elevi:

Cu toate că mulți profesori susțin faptul că subiectele de anul acesta la proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cel la Limba și Literatura Română, au fost de dificultate medie, elevii dovedesc contrariul.

Exercițiile le-au cam dat bătăi de cap acestora, iar unele lucrări au fost pline formulări fără sens, cuvinte folosite greșit sau greșeli gramaticale.

Citeste si: Cum se calculează media cu teza

Perle la BAC 2022
Perle la BAC 2022[Sursa foto: Unsplash]

Perle la BAC 2022, la română. Ce au putut scrie elevii

Perle la BAC 2022. „- Particularităţile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi, are dialoguri sănătoase şi critică politicienii venoşi

– Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

– Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I.

– Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți”, au fost doar câteva dintre perlele elevilor la examenul de BAC din acest an.

Citeste si: Cum se calculează media de admitere la liceu

Perle la BAC 2022
Perle la BAC 2022[Sursa foto: Unsplash]

Ce spun profesorii despre pregătirea elevilor

Florina Rogalski, profesoară de limba română, spune că elevii ar trebui să facă gramatică în toți anii de școală, căci din clasa a opta și până în clasa a douăsprezecea uită complet regulile, iar „frazele nu au legătură de conținut între ele”.

„Copiii nu știu ce înseamnă personalitate. Ei ar trebui sa facă gramatică din clasa I pana in clasa a douăsprezecea. In patru ani de liceu uita complet gramatica, si atunci enunțurile sunt anacolutice. Frazele nu au legătura de conținut intre ele”, spune Florina Rogalski, profesor, potrivit Observatornews.ro.

Rezultate examenului de Bacalaureat se vor afişa pe 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

 

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Evaluarea Națională 2022. Povestea unei eleve din Buzău a impresionat profesorii corectori

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies