Luni, pe data de 20 iunie, absolvenții liceului au susținut prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cel la Limba și Literatura Română. Iată primele perle scrise de elevi:
Cu toate că mulți profesori susțin faptul că subiectele de anul acesta la proba scrisă a examenului de Bacalaureat, cel la Limba și Literatura Română, au fost de dificultate medie, elevii dovedesc contrariul.
Exercițiile le-au cam dat bătăi de cap acestora, iar unele lucrări au fost pline formulări fără sens, cuvinte folosite greșit sau greșeli gramaticale.
Citeste si: Cum se calculează media cu teza
Perle la BAC 2022, la română. Ce au putut scrie elevii
Perle la BAC 2022. „- Particularităţile unei comedii sunt multe: piesa te face să râzi, are dialoguri sănătoase şi critică politicienii venoşi
– Personajele lui Caragiale au nume simpatice. Trahanache e făcut din cocă moale şi Tipătescu care merge tipa-tipa şi Caţavencu care turuie ca o moară stricată.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
– Personalităţile care mă impresionează pe mine sunt cântăreţii de top şi fotbaliştii din liga I.
– Personalitățile înseamnă oameni care au făcut lucruri mari în viaţă şi acum sunt morți. Nu ai emoții cu morți”, au fost doar câteva dintre perlele elevilor la examenul de BAC din acest an.
Citeste si: Cum se calculează media de admitere la liceu
Ce spun profesorii despre pregătirea elevilor
Florina Rogalski, profesoară de limba română, spune că elevii ar trebui să facă gramatică în toți anii de școală, căci din clasa a opta și până în clasa a douăsprezecea uită complet regulile, iar „frazele nu au legătură de conținut între ele”.
„Copiii nu știu ce înseamnă personalitate. Ei ar trebui sa facă gramatică din clasa I pana in clasa a douăsprezecea. In patru ani de liceu uita complet gramatica, si atunci enunțurile sunt anacolutice. Frazele nu au legătura de conținut intre ele”, spune Florina Rogalski, profesor, potrivit Observatornews.ro.
Rezultate examenului de Bacalaureat se vor afişa pe 27 iunie, până la ora 12:00.