Gatit in folie de aluminiu, pestele isi intensifica aroma. Vinul alb si rosiile cherry, carnoase si suculente, innobileaza carnea.
Ingrediente:
1 ou, batut spuma
100 g cartofi, curatati si taiati in sferturi
o jumatate de fenel, curatat si taiat bucati mari
o jumatate de lamaie, feliata
5 rosii cherry, taiate in jumatati
ulei de masline
60 g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
120 g file de peste (somon, batog), fara piele, dezosat
un praf de sare
piper
4-5 linguri vin alb
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.
Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu putina sare.
Se pregateste o punga din folie de alminiu: se rupe o bucata de folie de 35×45 cm. Se impatureste in doua. Trei margini se ridica si se sigileaza cu putin ou batut, folosind o pensula. O margine se lasa libera.
Cand apa a incept sa dea in clocot, se pun cartofii. Se fierb 6 minute.
Intre timp, pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele se pun intr-un castron. Se stropesc cu putin ulei de masline, sare, piper si se amesteca. Cat timp isi iau aromele, cartofii se scurg si se racesc putin, apoi se pun in castron, peste celelalte legume. Se mai amesteca o data, apoi se pun in punga. Deasupra se asaza frunzele de fenel. La final se stropeste cu vin. Se inchide punga cu marginea ramasa libera si se sigileaza prin aceeasi metoda, cu ou.
Punga se asaza intr-o tava adanca si se da la cuptor 18-20 de minute, cel mult 25, daca pestele este mai gros.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro