Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi. O aventură culinară la tine acasă!

Rețetă de Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi

Peștele pangasius gătit la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. În acest ghid captivant, vom explora modul în care poți să transformi ingredientele simple într-o masă cu adevărat specială. Vom detalia fiecare etapă a rețetei, oferind sugestii pentru a evidenția aromele naturale ale peștelui pangasius, sparanghelului și cartofilor la cuptor.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețetă este de 15 minute

Timp de preparare  – 45 de minute

Timp total  – o oră

Rețeta de Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi este pentru 4 persoane

Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!

Rețetă de Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă. Deliciul în fiecare mușcătură!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ingrediente –  Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi

  • 4 fileuri de pangasius
  • 500 g cartofi cu coajă
  • 1 legătură de sparanghel proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de sare
  • O jumătate de linguriță de piper negru
  • Zeama de la o lămâie
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețetă de Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Burfi cu banane și nuci. Un desert tradițional indian, ușor de preparat!

Mod de preparare -  Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi

Pasul 1.     Începem prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a fi pregătit pentru momentul în care vom pregăti legumele, dar și peștele pangasius.

Pasul 2.  Spălăm bine 500 de grame de cartofi cu coajă și îi tăiem în bucăți de dimensiuni potrivite. Curățăm și tăiem și o legătură de sparanghel proaspăt în jumătate.

Pasul 3.  Într-un bol, amestecăm 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper negru. Adăugăm cartofii și sparanghelul și îi amestecăm bine până când sunt acoperiți uniform cu amestecul de condimente.

Pasul 4.  Așezăm cartofii și sparanghelul într-o tavă pentru cuptor și îi introducem în cuptorul preîncălzit. Coacem timp de aproximativ 20-25 de minute, până când cartofii sunt ușor rumeniți și fragezi.

Pasul 5.     Cât timp legumele se coc, pregătim peștele pangasius, pentru a fi gata de cuptor. Spălăm cele 4 fileuri de peste sub jet de apă rece și le tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a le usca.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Într-un bol, amestecăm 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru și zeama de la o lămâie. Adăugăm fileurile de pangasius și le amestecăm bine până când sunt acoperite uniform cu amestecul de condimente.

Pasul 7.  Scoatem tava cu legume din cuptor și așezăm fileurile de pangasius deasupra. Adăugăm 2 căței de usturoi tăiați mărunt, peste pește și legume.

Pasul 8.  Introducem tava în cuptor și coacem timp de aproximativ 15-20 de minute, până când peștele este gătit bine și se desface ușor cu o furculiță.

Pasul 9.  Servim peștele pangasius la cuptor cu sparanghel și cartofi, presărat cu pătrunjel proaspăt tocat, în funcție de preferințe.

Peștele pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi sunt gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Rețetă de Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte