Peștele prăjit servit cu salată mediteraneană se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pește prăjit servit cu salată mediteraneană.
Rețetă de Pește prăjit servit cu salată mediteraneană
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru pește
- 1 kg de pește, la alegere
- 5 linguri de făină sau mălai
- 200 ml ulei
- Sare
- Piper negru măcinat
- O legătură de pătrunjel uscat
Ingrediente pentru salata mediteraneana
- 200 g roșii cherry
- 200 g castraveți
- 150 g brânză
- 2 cepe roșii mari
- Sare
- Piper negru măcinat
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- Verdeață
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea peștelui. Așadar, îl vom curăța bine și pregăti așa cum se cuvine de gătit, în cazul în care acesta nu este deja pregătit. Apoi îl vom tăia în bucăți de dimensiuni potrivite, așa cum ne dorim, și presărăm pe toate părțile, sare, după gust. Îl vom lăsa apoi deoparte timp de 10 minute.
- Imediat apoi, vom începe să îl și gătim, ceea ce înseamnă că îl vom trece prin făină sau mălai, pe care am pus-o într-o farfurie adâncă, pe toate părțile și îl punem în tigaia încinsă, în care am adăugat puțin ulei. Acesta trebuie să fie rumenit și gătit pe toate părțile, ceea ce înseamnă că trebuie să acordăm atenție când să îl întoarcem. Procesul se repetă până când toate bucățile au fost prăjite. Apoi acestea se vor scoate pe o farfurie pe care am așezat hârtie de bucătărie, astfel încât uleiul să fie absorbit.
- Acum ne putem ocupa și de prepararea salatei mediteraneene. Așadar, vom avea nevoie de roșii, pe are le vom tăia în jumătăți, iar ulterior le vom rumeni puțin pe un grătar încins, doar cât să își schimbe culoarea. Apoi intre timp, tăiem felii castraveții, ceapa rondele, brânza o sfărâmăm, măslinele le tăiem și pe ele în rondele și culegem și câteva frunze de verdeață. Odată ce roșiile au fost rumenite, se adaugă toate ingredientele într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care adaugăm ulei, sare și piper negru măcinat, după gust, amestecăm și urmează ca mai apoi să împărțim salata în farfurii la mici.
- După acest pas, peștele prăjit se poate servi cu salata mediteraneană, pentru că rețeta este gata de servit. Bineînțeles că aceste 2 rețete se pot prepara și servi și separat sau cu alte garnituri, însă de această dată, combinația este una cu adevărat reușită și o puteți încerca. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.