Petele cauzate de soare sunt denumite pigmentări. Însă știați cum puteți să vă protejați de acestea?
Aflați din rândurile următoare, ce este mai exact alimentarea. În plus, descoperiți și care sunt factorii de risc pentru apariția petelor cauzate de soare, dar și cum le putem trata.
Ce este pigmentarea
deși puține persoane știu, se pare că pigmentarea reprezintă o acumulare în exces de melanină a pigmentului nostru fiziologic, fiind reprezentate de anumite spoturi care apar din cauza expunerii excesive la soare.
“Este o acumulare în exces de melanina pigmentul nostru fiziologic. Petele pigmentare sunt spoturi care apar ca urmare a stimulării de către soare de către ultravioletele de fapt radiațiile ultraviolete de tip B și de tip A care apar la un moment dat după o acumulare a acestor radiații o expunere cronică la soare”, a explicat Gabriel Balcangiu – Stroescu, medic dermatolog.
Factori de risc pentru apariția petelor cauzate de soare
Printre factorii de risc pentru apariția acestor pete cauzate de soare, se află și faptul că avem o piele sensibilă, perioada în care femeile sunt însărcinate, tulburările hormonale, însă principala cauză este faptul că soarele este din ce în ce mai puternic.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
“Sunt si cauzele hormonale si cea mai cunoscută hiperpigmentare este melasma sau cloasma, care apar de obicei la femeile însărcinate sau la femeile care iau anticoncepționale, terapii hormonale, mai apare hiperpigmentarea post-inflamatorie. Avem o traumă la nivelul pielii, de exemplu, arsură chiar de soare sau arsură termică și pielea noastră răspunde hiperpigmentandu-se în exces pe zona respectivă, avem pistrui sau efelitele care sunt de obicei, determinate, genetic sau apar la persoanele cu pielea foarte deschisă fototipul unu și 2, roșcații (...)
Părintele dematologiei a împărțit tipurile de piele in 6 și normal pielea mai deschisă la culoare este mult mai sensibila niciodată nu se bronzează se arde în principal vorbim de fototipul unu și 2 și după ce trece arsura de multe ori pot apărea hiperpigmentari. Sunt din ce în ce mai frecvente situatiile, pentru că soarele este mai puternic, s-a redus stratul de ozon, avem obiceiul de a sta cât mai mult la soare în ultimul timp, sunt tulburări hormonale la majoritatea femeilor în prezent, iau si concepționale și atunci există un risc mai mare de
Citește și: Cele mai cool job-uri pentru pasionatele de frumusete
Cum tratăm petele cauzate de soare
Bineînțeles că odată ce aceste pete și-au făcut apariția pe pielea noastră, trebuie să le și tratăm într-un mod sau altul.
“Să evitam expunerea cronică la soare și în primul rând agresiunea acestuia, trebuie să ne expunem la soare dar limitat și cu cremă de protecție și într-un interval potrivit
In timp pot trada efectiv foto-aging-ul sau îmbătrânirea cutanată determinată de soare și ele pot să se asocieze cu alte probleme care sunt cauzate de expunerea cronică la soare sau la radiații, cancerul de piele, aparitia ridurilor, elastoza cutanata, distrugerea colagenului și elastinei, îmbătrânire precoce. (...)
există sunt tratamente speciale medicale de la lasere care targeteaza melanina și o distrug și îndepărtează, până la peelingurile chimice homecare-ul poate să ajute cremele pe baza de acizi din fructe alfa și beta, hidroxiacizii sunt cei mai frecvent utilizați care inhibă activitatea enzimei care produce melanina tirozinaza sau îndepărteaza straturile superficiale de piele și odată ele și petele. (...)
Ar trebui să ne expunem cu grija și cu mult discernământ, prevenția este cea mai importantă să folosim cremele cu protecție mare 50 plus și intervalul potrivit până în ora 10:00 după ora 16”, a încheiat acesta.
Citește și: Bretonul vedetă al anului 2023. Care sunt cele mai căutate tunsori cu breton?