Petele pigmentare. Ghid complet pentru combaterea și eliminarea lor

Petele pigmentare

Pentru un aspect frumos al feței este nevoie ca tenul nostru să fie sănătos. Printre problemele pielii cu care se confruntă oamenii se numără și petele pigmentare. Acestea apar ca reacție la expunerea la soare sau ca urmare a unei îngrijiri precare a pielii.

Descoperă în rândurile de mai jos un ghid complet pentru prevenirea, combaterea și eliminarea petelor pigmentare, dar și sfaturi utile oferite de Dana Bratu, medic specialist dermatolog.

Chiar dacă majoritatea femeilor apelează la machiaj în zilele noastre, este esențial ca tenul să fie cât mai sănătos, cu un aspect curat și luminos.

„Vorbim de o colorație maronie, pe zonele expuse, pe zonele care în mod normal nu sunt acoperite de haine: zona feței, a gâtului, a decolteului sau pe fața dorsală a mâinilor. Melasma este produsă de expunerea la soare și are o influență hormonală, tocmai de asta majoritatea femeilor care fac melasmă sunt femei, pentru că este implicat hormonul estrogen.”,

a explicat dermatologul.

Din nefericire, în special odată cu înaintarea în vârstă, apar petele pigmentare. Iată câteva soluții pentru a diminua această problemă:

Protecția solară

Citește și: Cum să-ți păstrezi tinerețea tenului. Vrei un ten perfect, indiferent de vârstă?

Cum scapi de petele pigmentare [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Produse de îngrijire a pielii care nu trebuie să-i lipsească unei femei cu vârsta peste 40 de ani

Indiferent de anotimp, protecția solară trebuie să fie un produs indispensabil în rutina noastră de îngrijire. Este important de știut faptul că aceasta nu este destinată folosirii doar pe plajă, atunci când ne bronzăm, ci pentru întreg anul, în orice zi. Pentru doamne, există și protecție solară sub formă de spray, care poate fi aplicată inclusiv peste machiaj, fără să îl strice.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Evitați expunerea excesivă la soare

Soluții pentru petele pigmentare [Sursa foto: Freepik]

Deși în prezent solarul este destul de râvnit, este esențial de știut că acesta este nociv. Razele UV nu doar că determină probleme vizibile la nivelul pielii, însă acestea sunt responsabile și pentru cancerul de piele.

„Indincele UV este foarte mare după ora 11. În afară de arsursa solară, care ne deranjează pentru că ne strică toată vacanța, vorbim despre riscul de cancer de piele, care este din ce în ce mai mare. Apar ridurile fine, apar acele riduri care ne dau un aspect îmbătrânit, porii devin mai dilatați, pielea se îngroașă și are un aspect seboreic.”, a mărturisit medicul specialist.

Exfolierea regulată

Tratament pete pigmentare [Sursa foto: Freepik]

Exfolierea este un pas esențial în rutina de îngrijire, fie că vorbim de pielea de pe față sau de pe corp. În acest mod, eliminăm pielea moartă, lăsând tenul curat și luminos.

Remedii naturale

Se pare că nu doar soarele în mod direct este dăunător, însă există factori de risc la tot pasul, care să ne afecteze în mod negativ pielea. Medicul specialist a declarat că inclusiv lumina albastră are un impact compromițător asupra pielii și de aceea trebuie să acordăm o mare atenție comportamentului nostru de zi cu zi.

„Pe lângă protecția solară pe care ar trebui să o aplicăm și reaplicăm la fiecare două ore, trebuie să ținem cont inclusiv de lumina albastră. Aceasta este emisă de telefon, monitor, laptop, reflectoare. Nu ne bronzează, pentru că nu vorbim de radiații ultraviolete de tip A, ci vorbim de alte tipuri de radiații care întrețin petele pigmentare.”, a povestit Dana Bratu.

Citește și: O femeie din Franța i-a trimis peste 800.000 de dolari unui bărbat care se dădea drept Brad Pitt. Acesta îi trimitea video-uri de pe patul de spital, create cu inteligența artificială- kanald.ro

Citește și: O tânără a născut noaptea trecută în Parcul Tei din Capitală, la minus 5 grade Celsius. Ce s-a întâmplat cu bebelușul- stirilekanald.ro

Rutina de dimineață și cea de seară reprezintă pași foarte importanți în menținerea unui ten frumos. Pe lângă o curățare exemplară, este esențial ca persoanele care se confruntă cu o astfel de problemă, să folosească produse de îngrijire speciale, ce pot ameliora petele pigmentare. De asemenea, există pe piață chiar și protecție solară sub formă de medicament, ce poate fi mai potrivită pentru anumite persoane.

„Există și medicamente care ne depigmentează, ne albesc. Se numește fotoprotecție pe cale orală. Putem să înghițim anumite medicamente, sub control medical, care să ne țină petele pigmentare sub control.”,

a mărturisit medicul dermatolog.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 

 

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să-ți aplici machiajul pentru a arăta mai tânără

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Proces deschis la două zile după moartea lui Silviu Prigoană. Motivul halucinant care stă la baza deciziei

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Ce se întâmplă cu Veronica după câteva zile în “Casa iubirii”. Frumoasa concurentă a dezvăluit totul pe o rețea socială

"L-am văzut!" - Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova