Cristina Șișcanu și-a lăsat fetița la mama ei, iar când s-a întorc, le-a găsit pe cele două în bucătărie, în timp ce făceau o plăcintă.
Cristina Șișcanu obișnuiește să împartă cu urmăritorii ei toate rețetele pe care le realizează, trucurile de make-up, îngrijire sau momente din viața de familie, însă, de această dată, Cristina a împărtășit o rețetă prin intermediul mamei ei.
„Petra avea poftă de plăcinte și s-au apucat de făcut plăcinte. Să vă zic și vouă rețeta.” Rețeta de plăcinte rapide făcută de mama Cristinei
Mama Cristinei Șișcanu a vrut să își surprindă nepoata cu ceva pregătit la cuptor, iar cum fata Cristinei a vrut plăcinte, bunica ei s-a conformat imediat cu dorința fetei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cristina a arătat pas cu pas cum mama ei realizează rețeta, dar și care sunt ingredientele de care are nevoie.
“Plăcinte rapide cu brânză sărată de vaci. Punem ouă, dar cum sunt mai mici, punem 6 ouă. Chefir, smântână, 200 de grame, 600 de grame de brânză și le combinăm. Mai adăugăm două lingurițe de sare și două de praf de copt și amestecăm bine. Pregătim o tavă și facem cu foi din comerț, pentru că am vrut mai repede. Punem ouăle într-un vas, punem, sarea, amestecăm, punem brânza, adăugăm chefirul și smântâna. Punem o linguriță de praf de copt și amestecăm. Gustăm, să vedem dacă mai trebuie sare, să nu greșim.”, a
povestit mama Cristinei.Cum trebuie așezate foile de plăcintă în tavă?
Pentru ca plăcintele cu brânză sărată să semene cât mai mult cu cele de la patiserie, mama Cristinei Șișcanu ne spune cum foile trebuie puse adunat, în așa fel încât să se încrețească, pentru a ieși, în final, sub formă de merdenea.
„Ungem tava, punem hârtia de copt și acum ne trebuie o bucățică de unt pentru a unge foaia.
Luăm două foi de plăcintă, le punem în tavă, le facem cât de încrețite avem nevoie. Punem umplutura până acoperim binișor, apoi punem deasupra ultimul strat de foi, pe care le găurim și le stropim cu 3-4 picături de unt.
O punem la cuptor și o lăsăm 50-55 de minute. După ce o scoatem, o stropim cu un pahar de apă ca să se înmoaie imediat. Lăsăm să se mai răcească și punem bucățile pe platou.”, a mai povestit Petra, mama Cristinei Șișcanu.