Pierderea in greutate cu spirulina – mit sau realitate

Pierderea in greutate cu spirulina – mit sau realitate
Pierderea in greutate cu spirulina – mit sau realitate

Numarul de solutii miraculoase pentru pierderea in greutate disponibile pe piata este ingrijorator de mare.

Inainte de a discuta despre rolul spirulinei in aceasta lupta trebuie subliniat faptul ca nu exista solutie imediata de pierdere in greutate fara efort si fara multa vointa.  Solutiile care par sa dea rezultate precum dietele extreme nu functioneaza decat pe termen scurt dupa care apare efectul de yoyo, respectiv intoarcerea rapida la greutatea initiala sau chiar depasirea greutatii initiale.

Pentru a pierde in greutate solutia este evidenta, dar nu simpla :  trebuie sa mancam mai putin si sa introducem exercitiul, in mod special exercitiul cardio in programul zilnic. 

Unde intra spirulina in aceasta ecuatie?  Spirulina nu va ajuta sa slabiti, dar va ajuta sa va mentineti sanatosi si bine alimentati atunci cand decideti sa faceti primii pasi pe acest drum lung.

Spirulina, un ajutor indirect

Spirulina reduce apetitul si creste nivelul de energie. Este bine de retinut, insa, ca aceasta este o relatie indirecta. 

Apetitul redus nu inseamna in mod neaparat reducerea numarului de calorii consumate pentru ca nu toate persoanele care se confrunta cu problema greutatii in plus mananca de foame. De multe ori, cei care ajung la un index de masa corporala problematic mananca pe sistem nervos, pentru a se consola atunci cand sunt tristi sau a se calma atunci cand sunt stresati.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pentru ca spirulina sa aiba efect in efortul de a pierde kilograme in plus trebuie in

primul rand determinat motivul pentru care se mananca excesiv. Mancati doar atunci cand va e foame?  Sau mancati pentru ca va face sa va simtiti mai bine, pentru ca va e pofta sau pur si simplu din plictiseala?

Mancatul  „emotional” este o problema cat se poate de reala si se recomanda vizitarea unui psiholog pentru a o rezolva inainte de a incerca o dieta si schimbari ale stilului de viata.

Ce rol are spirulina in dieta?

Am clarificat deja faptul ca pentru a pierde in kilograme intr-un ritm constant trebuie sa manacam mai putin.  Spirulina ofera organismului o rezerva de vitamine, nutrienti esentiali si, cel mai important, este bogata in proteine. Proteinele dau o senzatie de satietate mult mai puternica si de durata decat carbohidratii sau grasimea.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Conform

celor mai recente studii in domeniul nutritiei s-a determinat ca o dieta bazata pe proteine este cea mai indicata pentru pierderea in greutate.

Spre deosebire de proteinele din carne care pot fi obtinute doar dupa un proces anevoios de digestie, spirulina se dizolva imediat in apa.  Acest lucru inseamna ca spirulina calmeaza apetitul in doar cateva minute, fiind o solutie excelenta pentru cei care se simt in permanenta infometati atunci cand urmeaza o dieta de slabit.

De asemenea, asa cum am mentionat deja, spirulina creste nivelul de energie. Lipsa de energie este o alta problema care apare atunci cand incercam sa pierdem in greutate pentru ca organismul este obisnuit sa functioneze cu un anumit numar de calorii.  Atunci cand acesta este redus exista o perioada necesara pentru reglarea nivelului de energie.  Spirulina este un mod eficient si sanatos, 100% natural de a compensa lipsa de energie din cea mai grea perioada a oricarei incercari de a pierde kilogramele in plus – primele cateva saptamani.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies