Poti manca aceasta reteta ca gustare sau ca desert. Se face rapid si este delicioasa.
Ingrediente
8 piersici coapte
100g zahar brun
Jumatate lingurita de sare de mare fina
Jumatate lingurita scortisoara
75ml brandy sau Cointreau
60g unt nesarat
75g smantana pentru frisca
Mod de preparare
Combina zaharul, sarea si scortisoara intr-un vas mare.
Adauga piersicile si amesteca sa le imbraci bine. Incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adauga piersicile cu fata in os si presara restil de amestec de zahar cu scortisoara. Gateste timp de 5 minute, apoi intoarce-le si mai gateste-le inca 3 minute, pana cand sunt moi si caramelizate.
Adauga alcoolul. Gatste pana cand se reduce, timp de 1 minut. Adauga bucati de unt si smantana.
Amestca pana cand untul se topeste si totul se combina. Gateste inca doua minute pana cand obtii un sos gros.
sursa
Ingrediente
8 piersici coapte
100g zahar brun
Jumatate lingurita de sare de mare fina
Jumatate lingurita scortisoara
75ml brandy sau Cointreau
60g unt nesarat
75g smantana pentru frisca
Mod de preparare
Combina zaharul, sarea si scortisoara intr-un vas mare.
Adauga piersicile si amesteca sa le imbraci bine. Incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adauga piersicile cu fata in os si presara restil de amestec de zahar cu scortisoara. Gateste timp de 5 minute, apoi intoarce-le si mai gateste-le inca 3 minute, pana cand sunt moi si caramelizate.
Adauga alcoolul. Gatste pana cand se reduce, timp de 1 minut. Adauga bucati de unt si smantana. Amestca pana cand untul se topeste si totul se combina.
Gateste inca doua minute pana cand obtii un sos gros.
sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro