Piftie de pui cu legume dupa reteta lui Nicolai Tand!

Piftie de pui cu legume dupa reteta lui Nicolai Tand!
Piftie de pui cu legume dupa reteta lui Nicolai Tand!

Daca doriti ca sarbatorile „sa nu va lase cadou” cateva kilograme in plus, reinterpretati retetele clasice!

 

INGREDIENTE (pentru 6-8 portii)
un pui intreg
4 morcovi
2 cepe
200 g mazare prefiarta
5 foi gelatina
o legatura de patrunjel
10 oua de prepelita
o radacina de hrean
5 linguri mari de smantana grasa
6-8 lingurite de icre negre/rosii
2-3 catei de usturoi
5-6 castraveti murati
sare,
piper
MOD DE PREPARARE
1. Fierbem puiul intreg impreuna cu ceapa, morcovii, patrunjelul (se condimenteaza cu sare si piper dupa gust).
2. Se lasa sa fiarba la foc incet, astfel incat zeama sa ramana clara.
3. Dupa aproximativ o ora, cand legumele sunt fierte, le scoatem din supa si lasam carnea in continuare la fiert.
Cand e aproape gata si carnea, radem usturoiul si il adaugam in supa, pentru o aroma intensa.
4. Dupa ce trec 2 ore, scoatem si carnea, apoi strecuram zeama printr-un tifon, ca sa ramana transparenta.
5. Punem 5 foi de gelatina in apa rece. O scoatem din apa si o incorporam cu ajutorul unui tel in supa.
6.
Apoi turnam supa in vasele de prezentare/pentru servit si le lasam la rece peste noapte sau minimum 2 ore la frigider.
7. Alegem din carnea de pui portiunile cele mai gustoase, printre care si bucatile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.
Citeste continuarea aici.

INGREDIENTE (pentru 6-8 portii)

un pui intreg
4 morcovi
2 cepe
200 g mazare prefiarta
5 foi gelatina
o legatura de patrunjel
10 oua de prepelita
o radacina de hrean5 linguri mari de smantana

grasa
6-8 lingurite de icre negre/rosii
2-3 catei de usturoi
5-6 castraveti murati
sare, piper

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Biscuiti sanatosi cu aroma de portocale! Poti sa-i mananci si la dieta!

MOD DE PREPARARE

1.

Fierbem puiul intreg impreuna cu ceapa, morcovii, patrunjelul (se condimenteaza cu sare si piper dupa gust).

2. Se lasa sa fiarba la foc incet, astfel incat zeama sa ramana clara.

3. Dupa aproximativ o ora, cand legumele sunt fierte, le scoatem din supa si lasam carnea in continuare la fiert. Cand e aproape gata si carnea, radem usturoiul si il adaugam in supa, pentru o aroma intensa.


4. Dupa ce trec 2 ore, scoatem si carnea, apoi strecuram zeama printr-un tifon, ca sa ramana transparenta.

Placinta cu mere- Cum sa o faci ca sa-ti iasa dumnezeiesc de buna!

5. Punem 5 foi de gelatina in apa rece. O scoatem din apa si o incorporam cu ajutorul unui tel in supa.



6. Apoi turnam supa in vasele de prezentare/pentru servit si le lasam la rece peste noapte sau minimum 2 ore la frigider.

7. Alegem din carnea de pui portiunile cele mai gustoase, printre care si bucatile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.

Citeste continuarea aici.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies