Daca doriti ca sarbatorile „sa nu va lase cadou” cateva kilograme in plus, reinterpretati retetele clasice!
INGREDIENTE (pentru 6-8 portii)
un pui intreg
4 morcovi
2 cepe
200 g mazare prefiarta
5 foi gelatina
o legatura de patrunjel
10 oua de prepelita
o radacina de hrean5 linguri mari de smantana
6-8 lingurite de icre negre/rosii
2-3 catei de usturoi
5-6 castraveti murati
sare, piper
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Biscuiti sanatosi cu aroma de portocale! Poti sa-i mananci si la dieta!
MOD DE PREPARARE
1.
2. Se lasa sa fiarba la foc incet, astfel incat zeama sa ramana clara.
3. Dupa aproximativ o ora, cand legumele sunt fierte, le scoatem din supa si lasam carnea in continuare la fiert. Cand e aproape gata si carnea, radem usturoiul si il adaugam in supa, pentru o aroma intensa.
4. Dupa ce trec 2 ore, scoatem si carnea, apoi strecuram zeama printr-un tifon, ca sa ramana transparenta.
Placinta cu mere- Cum sa o faci ca sa-ti iasa dumnezeiesc de buna!
5. Punem 5 foi de gelatina in apa rece. O scoatem din apa si o incorporam cu ajutorul unui tel in supa.
6. Apoi turnam supa in vasele de prezentare/pentru servit si le lasam la rece peste noapte sau minimum 2 ore la frigider.
7. Alegem din carnea de pui portiunile cele mai gustoase, printre care si bucatile de pe spatele puiului, denumite „sot-l’y-laisse”.
Citeste continuarea aici.