Pinguinii au genunchi? Află răspunsul la unul dintre marile mistere ale lumii

Pinguini inmultire
Pinguini depun ouă pe care le clocesc

Află în articolul de mai jos una dintre cele mai mari curiozități de pe internet, dacă pinguinii au genunchi sau nu.

Pinguinii sunt considerați unele dintre cele mai simpatice animale din lume. Micuți, rapizi și parcă îmbrăcați într-un frac, pinguinii fac un adevărat spectacol în fiecare colț al lumii în care se găsesc.

Deși sunt un grup de păsări acvatice, pinguinii   nu pot zbura. Aceștia trăiesc aproape exclusiv în emisfera sudică și doar o singură specie, respectiv pinguinul Galapagos, se găsește la nord de Ecuator.

Ce mănâncă pinguinii

Sunt extrem de adaptați pentru viața în apă, iar culoarea variază de la albastru, gri și până la un penaj negru cu alb. În plus, fiecare pinguin are înotătoare pentru înot și se hrănește cu pești, krill și alte forme de viață marine pe care le prinde atunci când se află sub apă. Potrivit specialiștilor, aproximativ jumătate din viața pinguinilor este petrecută pe uscat, în timp ce cealaltă jumătate este petrecută în apă.

Pinguinii au genunchi
Pinguinii au genunchi, desi se deplaseaza des sarind[Sursa foto: Unsplash]

Există mai multe specii de pinguini în lume, iar cea mai mare dintre ele este pinguinul imperial, unde un adult ajunge la înălțimea de 1.1 m și greutatea de aproximativ 35 de kg,  Cea mai mică specie de pinguin este pinguinul albastru care măsoară aproximativ 33 de cm înălțime și aproximativ un kg. Este bine de știut că pinguinii s-au adaptat foarte bine locurilor în care trăiesc, iar în prezent, cei mai mari dintre ei locuiesc în zonele mai reci, în timp ce pinguinii de dimensiuni mici locuiesc fie în regiunile cu

climă temperată, fie în cele cu climă tropicală.

Populații mari de pinguini se găsesc în Angola, Antarctica, Argentina, Australia, Chile, Namibia, Noua Zeelandă și Africa de Sud și pot fi ușor de reperat de către locuitori, dar și de către turiști.

Citește și: Care sunt obligațiile ce trebuie respectate de proprietarii de câini și pisici

Pinguinii zboara
Pinguinii nu pot zbura[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Când vine vorba despre dușmanii naturali ai pinguinilor, aceștia sunt: rechinii, orcile, lupii marini și focile.

Au sau nu pinguinii genunchi?

 

Pinguinii Gentoo sunt, potrivit specialiștilor, cele mai rapide păsări subacvatice din lume. Aceștia sunt capabili să atingă viteze de până la 36 km/h în timp ce caută hrană sau scapă de prădătorii lor.

Ca să se deplaseze pe uscat, pinguinii merg legănat sau preferă să alunece pe burtă pe zăpadă, ca și cum s-ar da cu sania, astfel reușesc să economisească multă energie.

În plus, pinguinii preferă să sară atunci când doresc să se miște mai repede sau să treacă în siguranță pe terenurile abrupte.

Citește și: Totul despre rasa de pisici Maine Coon

Pinguinii de la Polul Nord
Pinguinii de la Polul Nord au dimensiuni mai mari[Sursa foto: Unsplash]

Ca să se protejeze de frig, pinguinii au un strat generos de pene care reușește să le mențină cu succes căldura în apă. Din cauza stratului de pene, mulți s-au întrebat dacă pinguinii au genunchi sau nu.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: „Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas- stirilekanald.ro

Ei bine, pinguinii au genunchi, însă aceștia sunt bine camuflați datorită penajului foarte des.

Citește și: De ce mor peștii în acvariu. "Cu cât un acvariu este mai mare, cu atât se întreţine mai uşor"

De ce există acest interes pentru această întrebare

 

Deoarece modul de deplasare al pinguinilor este, în marea majoritate a timpului folosind salturile, multe persoane s-au întrebat dacă nu cumva acest mod de a parcurge distanțe mari este din cauza lipsei genunchilor. Și mersul legănat și mișcarea de tip „săniuș” i-au făcut pe mulți să se gândească dacă pinguinii au sau nu genunchi.

pinguinii traiesc numai la polul sud
Pinguinii trăiesc în mai multe zone ale lumii[Sursa foto: Unsplash]

Ca să risipim acest mister, trebuie să precizăm faptul că pinguinii sunt adevărați maeștri atunci când vine vorba de economisirea energiei, mai ales că nu pot vâna tot timpul, așa că trebuie să își păstreze cât mai mult timp resursele de energie la un nivel ridicat. În timpul împerecherii și după ce sunt depuse ouăle, femela pleacă să se hrănească, în timp ce masculul rămâne să aibă grijă de cuib, până iese puiul din ou. După acest moment, simpaticele păsări stau în grupuri, iar părinții au grijă rând pe rând de pui, până se pot descurca singuri. Începând cu vârsta de doi ani, unii pinguini încep să se reproducă, însă rata de succes a ouălor eclozate crește odată cu înaintarea în vârstă.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

La cât timp se curăță acvariul. Frecvența spălării unui acvariu depinde de mai mulți factori

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol: " Întreaga industrie a spus nu"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Teo Trandafir, în lacrimi după ce a discutat cu Andrei Bănuță! Ce relație are prezentatoarea „Follow us!” cu celebrul cântăreț: „Mă ajută să trec prin viață”

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies