Află în articolul de mai jos una dintre cele mai mari curiozități de pe internet, dacă pinguinii au genunchi sau nu.
Pinguinii sunt considerați unele dintre cele mai simpatice animale din lume. Micuți, rapizi și parcă îmbrăcați într-un frac, pinguinii fac un adevărat spectacol în fiecare colț al lumii în care se găsesc.
Deși sunt un grup de păsări acvatice, pinguinii nu pot zbura. Aceștia trăiesc aproape exclusiv în emisfera sudică și doar o singură specie, respectiv pinguinul Galapagos, se găsește la nord de Ecuator.
Ce mănâncă pinguinii
Sunt extrem de adaptați pentru viața în apă, iar culoarea variază de la albastru, gri și până la un penaj negru cu alb.
Există mai multe specii de pinguini în lume, iar cea mai mare dintre ele este pinguinul imperial, unde un adult ajunge la înălțimea de 1.1 m și greutatea de aproximativ 35 de kg, Cea mai mică specie de pinguin este pinguinul albastru care măsoară aproximativ 33 de cm înălțime și aproximativ un kg. Este bine de știut că pinguinii s-au adaptat foarte bine locurilor în care trăiesc, iar în prezent, cei mai mari dintre ei locuiesc în zonele mai reci, în timp ce pinguinii de dimensiuni mici locuiesc fie în regiunile cu climă temperată, fie în cele cu
Populații mari de pinguini se găsesc în Angola, Antarctica, Argentina, Australia, Chile, Namibia, Noua Zeelandă și Africa de Sud și pot fi ușor de reperat de către locuitori, dar și de către turiști.
Citește și: Care sunt obligațiile ce trebuie respectate de proprietarii de câini și pisici
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Când vine vorba despre dușmanii naturali ai pinguinilor, aceștia sunt: rechinii, orcile, lupii marini și focile.
Au sau nu pinguinii genunchi?
Pinguinii Gentoo sunt, potrivit specialiștilor, cele mai rapide păsări subacvatice din lume. Aceștia sunt capabili să atingă viteze de până la 36 km/h în timp ce caută hrană sau scapă de prădătorii lor.
Ca să se deplaseze pe uscat, pinguinii merg legănat sau preferă să alunece pe burtă pe zăpadă, ca și cum s-ar da cu sania, astfel reușesc să economisească multă energie. În plus, pinguinii preferă să sară atunci când doresc să se miște mai repede sau să treacă în siguranță pe terenurile abrupte.
Citește și: Totul despre rasa de pisici Maine Coon
Ca să se protejeze de frig, pinguinii au un strat generos de pene care reușește să le mențină cu succes căldura în apă. Din cauza stratului de pene, mulți s-au întrebat dacă pinguinii au genunchi sau nu.
Ei bine, pinguinii au genunchi, însă aceștia sunt bine camuflați datorită penajului foarte des.
Citește și: De ce mor peștii în acvariu. "Cu cât un acvariu este mai mare, cu atât se întreţine mai uşor"
De ce există acest interes pentru această întrebare
Deoarece modul de deplasare al pinguinilor este, în marea majoritate a timpului folosind salturile, multe persoane s-au întrebat dacă nu cumva acest mod de a parcurge distanțe mari este din cauza lipsei genunchilor. Și mersul legănat și mișcarea de tip „săniuș” i-au făcut pe mulți să se gândească dacă pinguinii au sau nu genunchi.
Ca să risipim acest mister, trebuie să precizăm faptul că pinguinii sunt adevărați maeștri atunci când vine vorba de economisirea energiei, mai ales că nu pot vâna tot timpul, așa că trebuie să își păstreze cât mai mult timp resursele de energie la un nivel ridicat. În timpul împerecherii și după ce sunt depuse ouăle, femela pleacă să se hrănească, în timp ce masculul rămâne să aibă grijă de cuib, până iese puiul din ou. După acest moment, simpaticele păsări stau în grupuri, iar părinții au grijă rând pe rând de pui, până se pot descurca singuri. Începând cu vârsta de doi ani, unii pinguini încep să se reproducă, însă rata de succes a ouălor eclozate crește odată cu înaintarea în vârstă.