Piure de păstârnac. Cum îl faci fin, la fel ca la restaurant

Piure de păstârnac. Cum îl faci fin, la fel ca la restaurant
Piure de păstârnac. Cum îl faci fin, la fel ca la restaurant

Piureul de păstârnac poate fi preparat și acasă și va ieși la fel de fin ca cel din restaurant. Trebuie doar să țineți cont de câteva sfaturi și veți obține o garnitură delicioasă și sănătoasă.

Dacă v-ați săturat de clasicul piure de cartofi, puteți să schimbați meniul și să alegeți o garnitură mai light, care se va potrivi de minune cu o friptură la grătar sau la cuptor. Piureul de păstârnac este delicios și dacă știți cum să-l preparați, va ieși la fel de cremos ca cel din restaurante.

Piureul de păstârnac, o garnitură sănătoasă și delicioasă

Atunci când puneți pe masă o friptură, trebuie neapărat să aveți lângă ea și o garnitură delicioasă.

În general, toate gospodinele aleg piureul de cartofi, care se potrivește de minune cu orice fel de carne.

Ce ar fi dacă ați opta pentru o garnitură mai sănătoasă și mai blândă cu silueta? Încercați să preparați un piure de păstârnac, fin și absolut delicios.

Dacă până acum nu ați preparat niciodată această garnitură, nu vă faceți griji. Piureul de păstârnac se face imediat și nu aveți cum să dați greș cu această rețetă.

Secretul constă în ingredientele pe care le veți folosi. Pentru acest piure este ideal să mizați pe unt și pe parmezan, care vă vor ajuta să obțineți un preparat cremos.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În plus, piureul de păstârnac are un gust dulceag și o consistență pufoasă și va fi adorat de toți membrii familiei.

Ingrediente:

  • 800 g rădăcini de păstârnac
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 100 g unt
  • 100 ml frișcă naturală lichidă pentru gătit
  • 50g parmezan ras fin

Cum se face piureul de păstârnac

Cumpărați rădăcini cât mai frumoase de păstârnac. Decojiți-le cu atenție și spălați-le în apă rece.

Apoi, păstârnacul se taie în bucăți mai mari.

Într-o oală mai mare, puneți laptele, bucățile de păstârnac, sare și puțin unt și lăsați totul să fiarbă pe foc mic. După aproximativ 20 de minute, din momentul în care laptele începe să fiarbă, păstârnacul ar trebui să fie fiert.

Oricum, testați cu o furculiță bucățile, ca să fiți sigure că nu sunt tari. Apoi strecurați păstârnacul, dar păstrați laptele în care a fiert.

Acesta este cremos și are o aromă plăcută.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Puneți în blender bucățile de păstârnac, adăugați restul de unt care v-a rămas și mixați foarte bine. Trebuie să obțineți un piure cremos. Începeți să adăugați și frișca pentru gătit, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare.

Dacă vreți să aveți un preparat mai lichid, puteți să adăugați și puțin din laptele în care a fiert păstârnacul. La final, puneți și parmezanul ras, dar aveți grijă ca acesta să fie dat pe răzătoarea mică, pentru a fi cât mai fin și pentru a nu strica aspectul piureului.

Dacă nu vreți să puneți parmezan, nu e nicio problemă. Piureul va fi extrem de gustos și fără. Puneți sare după gust și gata, piureul poate fi servit.

Merge de minune cu friptură de pui, de curcan sau de porc. De asemenea, îl puteți servi alături de un sote de ciuperci.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies