Aceasta reteta de piure de urzici este delicioasa si se prepara imediat.
Ingrediente: 1 Kg urzici, 50 g faina, 1 ceapa, 100 mL ulei, 10 g sare.
Mod de preparare: Urzicile se aleg si se spala insistent in apa. Se fierb 15 minute, se scurg, (se aleg, chiar una cate una). Se toaca sau se trec prin sita. Se pun din nou pe foc si se adauga faina, sarea, o cescuta de zeama si 50 mL ulei.
Se amesteca bine pe foc mic, pana devin pufoase (cresc). Se prajeste ceapa in uleiul ramas si se pune peste urzici. Se servesc fierbinti, cu hrean ras si cu mamaliguta.
Sursa
Ingrediente: 1 Kg urzici, 50 g faina, 1 ceapa, 100 mL ulei, 10 g sare.
Mod de preparare: Urzicile se aleg si se spala insistent in apa.
Se fierb 15 minute, se scurg, (se aleg, chiar una cate una). Se toaca sau se trec prin sita. Se pun din nou pe foc si se adauga faina, sarea, o cescuta de zeama si 50 mL ulei. Se amesteca bine pe foc mic, pana devin pufoase (cresc). Se prajeste ceapa in uleiul ramas si se pune peste urzici. Se servesc fierbinti, cu hrean ras si cu mamaliguta.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro