Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval
Ingrediente pentru aluat
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 3 căni de făină
- o linguriță de sare
- o linguriță de zahăr granulat
- un pachet de drojdie uscată activă
- o lingură de ulei de măsline
- o cană și un sfert de apă caldă
Ingrediente pentru topping
- 250 g ciuperci feliate
- o jumătate de cană parmezan ras
- o roșie mare
- 4 felii de bacon, fierte și mărunțite
- un sfert de cană de pătrunjel proaspăt
- 2 linguri de ulei de măsline
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane.
Citește și: Rețetă de Paste cu creveți, roșii și pătrunjel, ușor de preparat
Mod de preparare - Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom combina 3 căni de făină, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr granulat și un pachet de drojdie uscată activă. În plus, nu trebuie să uităm să adăugăm și o lingură de ulei de măsline și o cană și un sfert de apă călduță. Toate ingredientele se amestecă până se formează un aluat moale.
Pasul 2. A venit timpul să ne ocupăm de frământarea aluatului. Așadar, vom aduce aluatul pe o suprafață cu făină, pentru a-l frământa, timp de aproximativ 5-10 minute, până devine neted și elastic. După acest interval de timp, vom lăsa aluatul să crească, într-un vas pe care l-am uns cu unt, în prealabil și pe care îl vom acoperi cu o cârpă umedă, pentru a-l lăsa la crescut într-un loc călduț, timp de aproximativ o oră, pentru a-și dubla volumul.
Pasul 3. Între timp, vom preîncălzi cuptorul, la o temperatură de 220 de grade Celsius.
Pasul 4. Acum a venit momentul să întindem aluatul de pizza, după ce l-am așezat pe o suprafață pudrată cu făină. Odată ajunsă la dimensiunea dorită, a venit timpul să adăugăm și toppingurile alese. Așadar, vom unge aluatul de pizza cu 2 linguri de ulei de măsline, peste care vom presăra o jumătate de cană de parmezan ras, pe tot aluatul. Ulterior, vom adăuga și 250 de grame de ciuperci feliate, o roșie mare, feliată, dar și 4 felii de bacon, fierte.
Pasul 5. Pizza se coace, timp de aproximativ 12-15 minute sau până când crusta este maro aurie și brânza este topită și clocotită. După acest interval de timp, vom scoate pizza din cuptor, iar ulterior, chiar și pizza din tavă, pentru a o orna cu pătrunjel proaspăt tocat.
Pasul 6. Acum că preparatul nostru delicios de pizza este gata, vom tăia pizza felii, pentru a o servi fierbinte, iar rețeta este gata!
Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Friptură de porc cu legume, delicioasă și versatilă