Pizza cu blat făcut în casă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu
Rețetă de pizza cu blat făcut în casă
Rețeta delicioasă de pizza cu blat făcut în casă, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pizza cu blat făcut în casă este de 30 de minute
Timp de preparare - o oră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - o oră și 30 de minute
Rețeta de pizza cu blat făcut în casă este pentru 4 persoane
Ingrediente – pizza cu blat făcut în casă
- 500 g de făină
- 7 g de drojdie uscată
- 3 linguri de ulei de măsline
- un praf de sare, după gust
- o linguriță de zahăr granulat
- 350 ml de apă călduță
- Ketchup
- Cașcaval
- ardei gras
- Măsline verzi
- salam
- mozzarella
- mușchi file
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această
cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - pizza cu blat făcut în casă
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de astăzi, este să începeți prin a prepara aluatul pentru pizza. Așadar, vom începe prin a dizolva zahărul dar și drojdia, în 100 ml de apă călduță, peste care vom presăra deasupra și o lingură de făină.
- Separat, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom pune făina, pe care o vom amesteca cu sarea, în mijlocul căreia vom face un crater pentru a adăuga maiaua din pahar formată, dar și cele 2 linguri de ulei și restul de apă. Toate ingredientele se frământă foarte bine cu mâna, până vom obține un aluat fin pe care îl vom lăsa la crescut ulterior, în același bol, pe care îl vom acoperi, de această dată vorbim despre un timp de 30 de minute. În momentul în care aluatul a crescut, îl vom împărți în 3 părți egale, pentru a obține 3 bucăți de pizza mari. Pe fiecare bucată în parte o vom transforma într-o formă de cerc, cu ajutorul sucitorului, în funcție de dimensiunea tăvii utilizate. Astfel încât, odată ce am tapetat o suprafață plată cu făină și am întins îndeajuns de bine blatul de pizza, vom așeza direct aluatul în tava de cuptor, pe care am așezat deja hârtie de copt.
- Ulterior, vom începe să ornăm bucățile noastre de pizza. Așadar, vom începe ca la fiecare se adaugă câte 2 linguri de ketchup, ia rând pe rând vom începe să punem salamul, mușchiul file, măslinele verzi, ardeiul gras, sau orice alte ingrediente doriți și vă plac.
- Tăvile se vor băga în cuptorul preîncălzit la 200 °C, astfel încât să fie coapte pe jumătate, pentru ca ulterior să le scoatem din cuptor iar deasupra sa presărăm și mozzarella și să le mai băgăm din nou în cuptor timp de câteva minute astfel încât această să se topească și să fie la fel de gustoasă. După acest interval de timp vom scoate tăvile din cuptor, ulterior și pizza din tava, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clafoutis cu cireșe. Savurează alături de cei dragi!