Pizza cu blat făcut în casă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu blat făcut în casă.
Rețetă de Pizza cu blat făcut în casă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort de morcovi cu mango și căpșune. Un tort colorat și sățios!
Citește și: Shakshuka. Alege să diversifici micul-dejun și să încerci această specialitate!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare -o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 600 g de făină
- 60 ml de ulei
- 400 ml de apă
- Sare
- o linguriță și jumătate de zahăr
- 20 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată
ingrediente pentru topping
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
- sos de roșii sau ketchup
- cașcaval ras
- roșii cherry
- felii de salam
- felii de șuncă
- câteva capere
- Felii de bacon
- ceapă roșie
- cârnăciori subțiri
- Ardei gras verde
- sos de barbeque
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începeți prin a prepara aluatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga, pentru început, toată cantitatea de apă, aceasta ar trebui să fie călduță totuși, alături de drojdie, în funcție de alegerea făcută, dar și de toată cantitatea de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca pentru a se omogeniza împreună. Imediat apoi vom adăuga și uleiul, si făina pe care am cernut-o treptat, timp în care vom continua să amestecăm. Nu trebuie să uităm să adăugăm și un praf de sare, după gust, mai amestecăm încă puțin, iar în momentul în care toate ingredientele au început să se lege împreună, vom începe să frământăm aluatul direct cu mâinile noastre. În momentul în care aluatul se desprinde atât de mâinile noastre cât și de bol, îl vom lăsa deoparte într-un alt bol curat și îl vom acoperi cu folie de aluminiu, pentru a crește timp de aproximativ o oră.
- În tot acest timp, ne putem pregăti toate ingredientele pentru topping. În această rețetă, vom pregăti 2 tipuri de pizza, aluatul fiind același, însă ingredientele pentru topping fiind diferite. Așadar, vom începe prin a tăia în feliuțe cârnăciorii, bacon-ul, șunca, salamul, toate acestea fiind puse separat pe o farfurie. Cașcavalul îl radem, iar toate legumele, ardeiul gras, roșiile, ceapa roșie și așa mai departe, se vor tăia în funcție de preferințe, fie cubulețe, fie în feliuțe. Pregătim și sosul barbeque, dar și cel de coaja sau cel de roșii, în funcție de preferințe și ceea ce doriți să utilizați.
- După timpul în care aluatul nostru a crescut îndeajuns de mult, iar toate ingredientele noastre pentru topping sunt pregătite, ne putem ocupa de pizza. Așadar, vom lua din bol aluatul nostru și îl vom așeza pe o suprafață plată în care am presărat deja puțină făină, iar cu ajutorul unui sucitor vom întinde aluatul nostru astfel încât să obținem o formă rotundă de pizza, de dimensiuni potrivite, pentru tava noastră de cuptor pregătită. După ce am întins aluatul nostru, acesta se va tăia în 2 părți cât se poate de egale, iar dacă mai necesită să fie întins astfel încât să obținem 2 pizza lunguiețe, o mai putem face.
- Așezăm în tava de cuptor hârtie de copt, apoi întindem bine și aluatul nostru pregătit și începem să adăugăm ingredientele. Pe ambele bucăți de pizza le vom unge cu ketchup sau cu sosul de roșii, în funcție de preferințe, apoi adăugăm un strat de cașcaval consistent, și așezăm restul ingredientelor. Pe o bucată de aluat am pus felii de salam, câteva felii de cârnăciori, de bacon, am tăiat și câteva felii de ardei gras verde, iar deasupra punem și sos de barbeque. Pe a doua bucată de pizza vom adăuga, pe lângă ketchup sau sos de roșii, și cașcaval ras, câteva felii de șuncă, bucatele de roșii cherry, fășii de ceapă roșie, bucățele de capere și încă un strat de cașcaval ras deasupra.
- Introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 220°C, timp de aproximativ 20 de minute sau până când vom observa că pizza începe să se rumenească la suprafață. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.