Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre. Datorită simplității sale, pizza de casă este o soluție rapidă pentru o cină după o zi lungă de muncă!

retete de gustare

Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre

Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre, o rețetă ideală pentru cinele în familie. Este întotdeauna o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate.

Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre este o capodoperă culinară care combină simplitatea ingredientelor proaspete cu tehnica atentă de preparare, rezultând într-un preparat savuros. Pizza cu aluat făcut în casă și topping-uri diverse este un preparat care aduce bucurie fiecărei mese.

Fiecare mușcătură oferă un amestec de arome care se completează perfect, de la crustă crocantă, la topping-uri savuroase. Este un preparat potrivit pentru o varietate de ocazii și garantat să impresioneze atât familia, cât și prietenii. Pregătirea aluatului de la zero adaugă un plus de autenticitate, transformând procesul de gătire într-o adevărată experiență.

Citește și: Chec marmorat cu cremă de cacao. Ideal pentru a începe ziua cu un mic dejun rafinat!

retete pentru cina
Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake sărat cu roșii cherry și ierburi aromatice. O alegere savuroasă care va surprinde și încânta pe oricine!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat
- 500 g de făină
- 300 ml de apă călduță
- 10 g de drojdie uscată
- 10 g de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 2 linguri de ulei de măsline

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

pizza de casa
Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru topping

- 200 ml de ketchup
- 300 g de cașcaval ras
- 200 g de mușchi file tăiat subțire
- 200 g de ciuperci proaspete, tăiate felii
- 100 g de măsline negre, fără sâmburi
- Frunze de mentă proaspete, pentru decor

retete de pizza
Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare preparat

Mod de preparare aluat

Citește și: Giuly izbucnește în plâns în gală! „Nu înțeleg de ce Robert trebuie să fie judecat!”. Aflați cum reacționează Robert duminică, 1 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mic, amestecați drojdia uscată cu zahărul și 100 ml de apă călduță. Lăsați să stea timp de 5-10 minute, până când devine spumoasă.
  2. Într-un bol mare, combinați făina și sarea. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați amestecul de drojdie activată, restul de apă călduță și uleiul de măsline. Amestecați ingredientele cu o lingură de lemn până când se formează un aluat.
    Transferați aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământați timp de 10 minute, până când devine neted și elastic.
  3. Formați aluatul într-o bilă și puneți-l într-un bol uns cu ulei. Acoperiți-l cu un prosop umed și lăsați-l să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore, sau până când își dublează volumul.

Mod de preparare topping-uri

  1. Tăiați mușchiul file în felii subțiri și puneți-l deoparte. Spălați ciupercile sub un jet de apă rece, ștergeți-le bine și tăiați-le în felii subțiri. Scurgeți măslinele și tăiați-le în felii.

Asamblarea și servirea

  1. Preîncălziți cuptorul la 220°C. Dacă aveți o piatră pentru pizza, puneți-o în cuptor să se încălzească.
  2. După ce aluatul a dospit, transferați-l pe o suprafață de lucru ușor înfăinată. Întindeți-l cu mâinile sau cu un sucitor până când obțineți o formă ovală sau rotundă, cu grosimea dorită.
  3. Dacă nu folosiți o piatră pentru pizza, puneți aluatul întins pe o tavă de copt unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt.
  4. Ungeți uniform aluatul cu ketchup, lăsând o margine de aproximativ 1-2 cm liberă. Presărați jumătate din cașcavalul ras peste ketchup. Distribuiți uniform feliile de mușchi file, ciupercile și măslinele peste cașcaval. Acoperiți cu restul de cașcaval ras.
  5. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, sau până când crusta este aurie și cașcavalul este topit și rumenit. După ce scoateți pizza din cuptor, decorați-o cu frunze de mentă proaspete pentru un plus de aromă și prospețime.
  6. Lăsați pizza să se răcească ușor timp de 5 minute, apoi tăiați-o în felii și serviți-o imediat. Poftă bună!

pizza cu aluat de casa
Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Cheesecake sărat cu roșii cherry și ierburi aromatice. O alegere savuroasă care va surprinde și încânta pe oricine!, pentru un aperitiv sofisticat, combinând o crustă crocantă din biscuiți sărați și parmezan cu o umplutură cremoasă de brânzeturi, îmbogățită cu ierburi aromatice, decorat cu roșii cherry și frunze de busuioc, acest preparat este perfect pentru evenimente speciale, brunch-uri sau cine festive.

Pizza cu mușchi file, ciuperci și măsline negre[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cheesecake sărat cu roșii cherry și ierburi aromatice. O alegere savuroasă care va surprinde și încânta pe oricine!

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Caz de înșelăciune la două hoteluri din Sinaia. Doi români au produs o pagubă de 16.000 de lei

VIDEO Horoscop săptămânal săptămâna 2 - 8 septembrie 2024 pentru Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion. Astrologul Ana-Maria Ticea: “Nazivii zodiei Leu sunt dornici să-și rezolve acest sector financiar.”

Robi și Virginia izbucnesc în lacrimi! Concurenta de la „Casa iubirii” este copleșită de certurile avute, iar fostul ei iubit regretă cum s-a purtat cu ea

Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba


Cookies