Pizza cu patru tipuri de brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu patru tipuri de brânză.
Rețetă de Pizza cu patru tipuri de brânză
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii. Ia și tu o mușcătură dulce!
Citește și: Tartă cu dovleac și portocală. Un amestec de arome... perfect!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 550 g de făină
- 250 ml apă călduță
- Drojdie uscată sau proaspătă
- Sare
- Ulei de măsline
Ingrediente pentru topping
- 150 g de brânză Gorgonzola
- 150 g de brânză Feta
- 150 g de brânză Roquefort
- 150 g de brânză Camembert
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 3 linguri de busuioc, proaspăt tocat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă, este să începem prin a prepara aluatul. Așadar, începem prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga făina, pe care am cernut-o în prealabil, un praf de sare, după gust, drojdia, indiferent de alegerea făcută, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel.
- În continuare, tot în acest bol, începem să adaugăm, treptat, și apa călduță, timp în care continuăm să amestecăm cu mâna, pentru ca ingredientele să se lege între ele. Procesul se repetă până apa este terminată, iar compoziția noastră s-a transformat într-o cocă. La final, adăugăm și uleiul de măsline, și amestecăm puțin, astfel încât aluatul să nu se mai lipească de pereții bolului.
- Imediat apoi, aluatul format se va așeza pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină, în prealabil, pentru a îl frământa, timp de aproximativ 15 minute. În continuare, transferăm coca într-un alt bol, separat, îl acoperim cu o folie alimentară, și îl lăsăm deoparte, timp de aproximativ 30 de minute.
- În acest timp, a venit momentul să preîncălzim și cuptorul la o temperatură de 220°C. După acest interval de timp, vom lua aluatul din bol, în vom așeza tot pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină, în prealabil, iar cu ajutorul unui sucitor, începem să întindem aluatul nostru de pizza, astfel încât să obținem forma dorită, pentru preparat.
- În ceea ce privește toate brânzeturile noastre, este necesar să le tăiem în cubulețe de dimensiuni potrivite sau mici, în funcție de preferințe, pentru ca ulterior să le așezăm peste blatul nostru de pizza, lăsând puțin spațiu intre ele. Peste acestea, nu trebuie să uităm să adaugăm și usturoiul, pe care l-am zdrobit în prealabil, ar și busuiocul proaspăt, pe care l-am tocat mărunt, tot anterior.
- Acum că pizza este gata de pus în cuptor, vom avea nevoie de o tavă pătrată sau dreptunghiulară, pe care vom așeza hârtie de copt, pentru ca abia apoi să transferăm pizza, direct în tavă. Introducem tava în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute sau până când observăm că începe să se rumenească crusta.
- După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor, ulterior și pizza din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.