Pizza cu pui. Îi poți adăuga orice topping vrei!

cea mai simpla reteta de pizza cu pui
Rețetă de Pizza cu pui

Pizza cu pui, o delicioasă creație culinară care aduce împreună aromele suculente ale puiului cu savoarea inconfundabilă a unei cruste proaspăt coapte. Aceast preparat îți încântă simțurile în fiecare mușcătură.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pizza cu pui. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pizza cu pui, preparată exact pe gustul vostru.

Rețetă de Pizza cu pui

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pizza cu pui, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire – o oră

Timp de preparare – o oră

Timp de crescut – o oră

Timp total – 3 ore

Porții – 4 persoane

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Pizza cu pui

  • 350 ml apă călduță
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță de zahăr granulat
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • sare
  • rozmarin uscat
  • ulei de măsline
  • 450 g făină
  • 2 căței de usturoi
  • busuioc proaspăt
  • 350 g roșii cuburi (la conservă)
  • piper negru măcinat
  • 300 g piept de pui
  • un lime
  • o lingură de pastă de usturoi
  • o lingură de pastă de ghimbir
  • o linguriță de sos de soia
  • o lingură de suc de roșii
  • condimente speciale de pui (opțional)
  • 3 linguri de ulei
  • cașcaval
  • un ardei gras verde
  • porumb (la conservă)
  • ciuperci

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

pizza cu pui
Rețetă de Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Supă de Gulaș cu porc. Un gust aromat și autentic!

Mod de preparare- Pizza cu pui

Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului de pizza. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 350 de mililitri de apă călduță, 2 plicuri de drojdie uscată și o jumătate de linguriță de zahăr granulat. Amestecăm cu o lingură și lăsăm bolul deoparte pentru a se forma o spumă.

Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga amestecul de drojdie, 2 linguri de zahăr granulat, sare (după gust), un praf de rozmarin uscat, puțin ulei de măsline și pornim mixerul pentru a se încorpora. Adăugam și 450 de grame de făină și mixăm pentru a obține aluatul dorit.

Se va așeza într-un bol uns cu puțin ulei de măsline. Se lasă deoparte, acoperit cu un prosop umed, timp de o oră.

Pasul 3. Între timp, ne vom ocupa de prepararea sosului de roșii. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mici, pe care o vom pune la aragaz, la foc mediu și în care vom adăuga 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi tocați mărunt.

Când usturoiul a început să sfârâie, adăugăm și 2 frunze de busuioc proaspăt. Amestecăm și adăugăm și 350 de grame de roșii cuburi (la conservă), sare (după gust) și piper negru m ăcinat (după gust). Amestecăm și mai lăsăm pentru încă 15 minute pe foc, pentru ca sosul să scadă.

reteta de pizza cu pui
Rețetă de Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea pieptului de pui. Așadar, vom avea nevoie de 300 de grame de piept de pui, pe care îl vom tăia în cubulețe mai mici. Peste acestea, vom adăuga și puțină zeamă de la un lime, sare (după gust) și le vom amesteca. Imediat apoi, odată ce am așezat pieptul de pui într-un bol, vom adăuga peste el și o lingură de pastă de usturoi, dar și o lingură de pastă de ghimbir. Condimentăm și cu piper negru măcinat (după gust), o linguriță de sos de soia, o lingură de suc de roșii, iar în plus, mai puteți adăuga și condimente speciale de pui (opțional). Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu puiul din bol. Lăsăm puiul la marinat timp de 30 de minute, acoperit cu un capac. După acest interval de timp, avem nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 3 linguri de ulei, dar și bucățile noastre de pui. Gătim la foc mediu, timp în care vom mai amesteca din când în când, apoi îl vom acoperim cu un capac. După 10 minute, îndepărtăm capacul și mai amestecăm iar. Revenim cu capacul, și îl mai îndepărtăm abia când puiul și-a format o zeamă. Procesul se repetă până când puiul nostru este gătit așa cum ne dorim.

Pasul 5. După acest interval de timp, luăm aluatul din bol și-l batem puțin. Se așază apoi pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină, pentru a începe să-l frământăm. Cu ajutorul unui cuțit special de pizza, vom tăia aluatul în 4 părți egale, pe care le vom întinde într-o formă rotundă, pentru a obține, astfel, 4 pizza.

Pasul 6. Acum a venit momentul să ne ocupăm de asamblarea preparatului nostru. Așadar, vom lua fiecare parte de aluat și o vom așeza pe o hârtie de copt, în tavă. Pe fiecare pizza în parte, vom pune sos de roșii, cașcaval ras, bucățile de pui preparate, câteva bucățele de ardei gras verde, porumb (la conservă), câteva ciuperci tăiate mai mărunt, iar la final, un alt strat de cașcaval ras. Tăvile se introduc la cuptor, la o temperatură de 230 de grade Celsius, timp de aproximativ 20 de minute, fiecare. După acest interval de timp, rețeta este gata!

Pizza cu pui este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de pizza cu pui
Rețetă de Pizza cu pui[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Descoperă deliciile pastelor cu legume și creveți. O călătorie culinară plină de arome și savoare!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies