Pizza cu spanac și șuncă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu spanac și șuncă.
Rețetă de Pizza cu spanac și șuncă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Rețeta de tartă cu piersici a Roxanei Blenche. “Este așa de bună această tartă, trebuie să o încercați.”
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 20 g drojdie proaspătă
- 550 g de făină
- 250 ml apă caldă
- Sare
- O jumătate de lingură de zahăr
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de oregano uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
Ingrediente pentru topping
- Sos de roșii sau ketchup
- Cașcaval sau mozzarella
- 150 g de spanac
- 200 g de șuncă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
-
Pentru a realiza această rețetă delicioasă, trebuie să urmăm câțiva pași simpli. Vom începe cu prepararea aluatului pentru blat. Într-un bol mic sau o farfurie, vom sfărâma drojdia și vom adăuga un praf de sare după gust. Folosind o furculiță, vom amesteca bine aceste ingrediente până se combină uniform.
-
Următorul pas este să luăm un bol mai mare în care să punem făina. Vom face o mică adâncitură în mijlocul făinii, în care vom adăuga amestecul de drojdie pregătit anterior. De asemenea, vom adăuga uleiul, oregano, zahărul, busuiocul și apa. Toate aceste ingrediente trebuie amestecate bine pentru a obține un aluat omogen și consistent.
-
Odată ce aluatul este bine amestecat, îl vom transfera pe o suprafață plată presărată cu puțină făină. Vom începe să frământăm aluatul cu mâinile timp de aproximativ zece minute, până când devine elastic și neted. După ce aluatul este bine frământat și formăm o bilă de dimensiuni mai mari, îl vom pune înapoi în bolul inițial. Vom acoperi bolul cu o cârpă umedă și îl vom lăsa la loc cald pentru a crește, până când își dublează volumul, aproximativ o oră.
-
După ce aluatul a crescut, vom îndepărta cârpa umedă și vom presa aluatul pentru a elimina aerul acumulat. Ne vom unge mâinile cu puțin ulei de măsline și vom începe să modelăm aluatul într-un cerc de dimensiunea dorită, în funcție de preferințele noastre. Astfel, aluatul va fi gata pentru a fi folosit în continuarea rețetei.
-
Odată ce blatul de pizza este pregătit, putem începe să pregătim ingredientele pentru topping. Spanacul poate fi călit în puțin unt timp de aproximativ 5 minute, după care îl vom trece printr-o sită pentru a elimina excesul de lichid. Feliile de șuncă pot fi lăsate întregi sau tăiate, după preferință, și le vom pune într-un bol. Brânza, fie cașcaval sau mozzarella, o vom rade pentru a o avea la îndemână pentru asamblare.
-
Acum că avem blatul de pizza și ingredientele pentru topping pregătite, putem trece la asamblarea preparatului. Vom începe prin a întinde o lingură de sos de roșii sau ketchup pe toată suprafața blatului, având grijă să lăsăm un mic spațiu de aproximativ un deget la margini. Apoi, vom presăra brânza rasă, fie cașcaval, fie mozzarella, peste sos. Următorul pas este să adăugăm spanacul călit, distribuit uniform, urmat de feliile de șuncă. Deasupra, vom presăra încă puțin cașcaval pentru un plus de savoare.
-
Pentru coacere, vom pregăti o tavă de cuptor cu hârtie de copt, pe care o vom unge ușor cu puțin ulei. Vom așeza pizza în tavă și o vom introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Vom coace pizza timp de aproximativ zece minute, până când aluatul începe să facă bule și baza devine fermă. După această etapă, vom mări temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius și vom continua coacerea pentru încă aproximativ zece minute, sau până când brânza de deasupra se topește și devine aurie. Odată ce pizza este gata, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa preparatul să se răcească timp de câteva minute înainte de a-l tăia și servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.