Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pizza cu șuncă, ciuperci și măsline. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pizza cu șuncă, ciuperci și măsline, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 5 persoane
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline
- un pachet de aluat de pizza (congelat)
- o jumătate de cană de sos de roșii
- o jumătate de cană de ciuperci feliate
- un ardei gras verde
- o ceapă roșie mică
- un sfert de cană de măsline negre feliate
- un sfert de cană de șuncă praga, tăiată cubulețe mai mari
- 2 căni de brânză mozzarella mărunțită
- o lingură de ulei de măsline
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Sandvișuri triunghi, perfecte pentru prânz sau o cină ușoară
Mod de preparare - Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălziți cuptorul la o temperatură de 230 de grade Celsius. Înainte de toate, este de menționat faptul că această rețetă de pizza, se poate prepara cu orice alte ingrediente doriți, începând de la piept de pui, vită, ciuperci, porumb, salam, ardei kapia sau orice alte ingrediente doriți, în funcție de preferințe.
Pasul 2. În continuare, este nevoie să întindeți un pachet de aluat de pizza (congelat), pe care l-am scos înainte din congelator, astfel încât să fie ușor de manevrat, pe o suprafață pe care am presărat puțină făină. Aluatul se va întinde astfel încât să ajungă la dimensiunea și grosimea dorită pentru prepararea rețetei de astăzi de pizza.
Pasul 3. În continuare, trebuie să întindeți o jumătate de cană de sos de roșii peste aluatul de pizza întins la dimensiuni dorită. Atenția însă! Este nevoie să lăsăm aproximativ un centimetru la marginea aluatului, pe care să nu punem sos de roșii. Acum vom presăra deasupra și o cană de brânză mozzarella mărunțită.
Pasul 4. Acum a venit timpul să ornăm pizza noastră delicioasă, exact așa cum ne dorim. Așadar, vom adăuga o jumătate de cană de ciuperci feliate, un ardei gras verde, tăiat în cubulețe de dimensiuni potrivite, o ceapă roșie mică, tăiată fâșii, dar și un sfert de cană de măsline negre (fără sâmburi), dar și un sfert de cană de șuncă, tăiată cubulețe în prealabil. Toate aceste ingrediente se împrăștie pe toată suprafața în care am întins sosul de roșii.
Pasul 5. Deasupra, odată ce am așezat toate ingredientele, vom presăra o cană de brânză mozzarella mărunțită, acoperind astfel toate ingredientele. Peste pizza, vom stropi o lingură de ulei de măsline, apoi sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 6. Pizza se coace în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până când crusta este maro-aurie și brânza este topită și rumenită așa cum ne dorim. După acest interval de timp, vom scoate pizza din cuptor și o vom lăsa să se răcească câteva minute înainte de a o tăia și servi, iar rețeta este gata!
Pizza cu șuncă, ciuperci și măsline este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de Paste cu roșii, ardei gras și cârnați savuroși