Pizza cu șuncă și salată rucola se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de pizza cu șuncă și salată rucola
Rețeta delicioasă de pizza cu șuncă și salată rucola, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pizza cu șuncă și salată rucola este de o oră
Timp de preparare- 20 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- o oră și 20 de minute
Rețeta de pizza cu șuncă și salată rucola este pentru 4 persoane
Ingrediente – pizza cu șuncă și salată rucola
- 600 g de făină
- 50 ml de ulei
- 350 ml de apă
- o linguriță de sare
- o linguriță de zahăr granulat
- 20 g de drojdie proaspătă sau 7 g de drojdie uscată
- sos de roșii sau ketchup
- cașcaval sau mozzarella
- roșii cherry
- prosciutto
- salată rucola
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Vafe cu caramel și sos de ciocolată, un mic dejun care impresionează oaspeții
Mod de preparare- pizza cu șuncă și salată rucola
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de pizza cu șuncă și salată rucola, este să începeți prin a prepara aluatul.
- După acest interval de timp, vom scoate aluatul pe o suprafață plată, pe care am presărat făină, iar ulterior îl vom întinde foarte bine astfel încât să obținem o formă rotundă de pizza. Cu toate acestea, în cazul în care vi se pare că este în destul de multă cantitate pentru aluat, puteți din această bucată să faceți mai multe bucăți de pizza, în funcție de preferințe. Astfel încât, odată obținute, trebuie să pregătim și tăvile pentru cuptor, fie rotunde, fie pătrate sau dreptunghiulare astfel încât să ne încapă aluatul rotund. Așadar, în fiecare tavă în parte, în cazul în care doriți să utilizați și să faceți mai multe, veți așeza hârtie de copt pe acestea iar ulterior și formele noastre rotunde de aluat de pizza, direct în mijlocul acestora. Astfel încât, ulterior vom unge fiecare bucată de pizza în parte cu ketchup, sau sos de roșii, în funcție de preferințe, iar ulterior vom așeza peste acestea și puțin cașcaval ras sau mozzarella, urmând să așezăm feliile de șuncă prosciutto, apoi câteva roșii cherry, iar nu în ultimul rând salata rucola, după preferințe sau chiar opțional.
- Odată ce pizza noastră a fost ornată cu toate ingredientele pe care le-am dorit, vom încinge cuptorul la 230 °C, pentru ca pizza noastră să stea în cuptor timp de aproximativ 20 de minute până se rumenește la suprafață. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pizza din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Sandwich club. Bucură-te de o experiență gastronomică inegalabilă!