Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella
Rețeta delicioasă de pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella, absolut minunata, se prepară în doar 13 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Rețeta de Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella este pentru 4 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Tort de ciocolată cu glazură de ciocolată și mure. Delicios și din priviri!
Ingrediente – Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella
Ingrediente pentru aluat:
- 3 căni de făină
- O cana si un sfert de apă caldă
- 1 lingură de drojdie uscată
- 2 lingurițe de sare
- 1 lingură de ulei de măsline
Ingrediente pentru topping:
- O jumătate de cană de sos de roșii
- 2 roșii mari de culoare portocalie, tăiate felii subțiri
- o cană de roșii cherry
- 230 de grame de brânză Mozzarella proaspătă, tăiată felii subțiri
- 2 linguri de ulei de măsline
- O jumătate de linguriță de sare
- Un sfert de linguriță de piper negru măcinat
- frunze de busuioc proaspăt
Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
Mod de preparare - Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella
- Într-un castron mare, amestecă făina și sarea.
- Într-un castron mic, amestecă drojdia cu apa caldă și uleiul de măsline și lasă să stea timp de 5 minute sau până când se formează o spumă.
- Adaugă amestecul de drojdie la amestecul de făină și amestecă bine până se formează un aluat omogen.
- Pune aluatul pe o suprafață curată și presară făină deasupra. Frământă aluatul timp de 5-7 minute sau până când este moale și elastic.
- Pune aluatul într-un castron uns cu ulei, acoperă-l cu o cârpă umedă și lasă-l să se odihnească timp de o oră sau până când se dublează în volum.
- Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius
- Așază aluatul pe o tăviță de copt și întinde sosul de roșii peste el, lăsând un pic de spațiu la marginea exterioară, pentru ca mai apoi să o aducem spre exterior, pentru a forma o margine mai groasă.
- Așază felii de roșii peste sosul de roșii.
- Așază felii de brânză Mozzarella peste felii de roșii, iar deasupra alte felii de roșii.
- Stropește uleiul de măsline peste pizza și presară sare și piper.
- Coace pizza timp de 10-12 minute sau până când crusta este auriu-maronie și brânza este topită și începe să se rumenească.
- Scoate pizza din cuptor și las-o să se răcească timp de câteva minute.
- Așază frunze de busuioc proaspăt pe deasupra și servește.
Sfaturi pentru rețeta de Pizza Margherita cu felii de roșii și brânză mozzarella
- Asigură-te că aluatul se odihnește timp suficient să crească pentru a se asigura că crusta pizza-ului este moale și pufoasă.
- Pentru o crustă mai crocantă, coace pizza pe o tăviță de pizza preîncălzită în cuptor timp de 5-7 minute înainte de a adăuga sosul și topping-ul.
- Folosește brânza Mozzarella proaspătă și tăiată subțire pentru a se topi uniform și pentru a avea un gust mai bun.
- Adaugă topping-uri suplimentare, cum ar fi busuioc proaspăt, ciuperci sau ardei iute, după preferință.
- Pentru a reduce timpul de preparare, poți să prepari aluatul în avans și să îl congelezi. Decongelează-l apoi la temperatura camerei înainte de a-l folosi.
- Dacă nu ai timp să prepari sosul de roșii în casă, poți să folosești un sos de roșii gata preparat din comerț.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cu ce se mănâncă mozzarella. Cum să savurezi cel mai bine delicioasa brânză italiană