Pizza quattro formaggi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza quattro formaggi.
Rețetă de Pizza quattro formaggi
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tartă cu dovleac. Perfectă pentru acest sezon!
Citește și: Pâine evreiască Challah. Preparată cu multă grijă, pentru un gust autentic!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 20 de grame drojdie proaspătă
- 550 de grame făină
- 250 ml apă caldă
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
Ingrediente pentru topping
- 150 g de pastă de roșii
- 1 lingură de cimbru uscat
- 1 lingură de oregano uscat
- sare
- piper negru măcinat
- 100 g mozarella
- 100 g de gorgonzola
- 100 g ricotta
- 50 g parmezan
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați
Mod de preparare
- Pentru această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin pregătirea aluatului. În consecință, vom avea nevoie de un bol mai mare. Vom începe prin a amesteca apa călduță, drojdia și zahărul până când totul este bine amestecat. Pentru a amesteca bine, vom adăuga uleiul, făina și sarea în acest bol după ce l-am terminat.
- Într-un castron, amestecă cimbrul, oregano și sosul de roșii. Apoi, asezonează cu sare și piper. Adăugați amestecul pe blatul de pizza. Trebuie mărunțite cele patru tipuri de brânză și presărate deasupra.
- Acum că avem ingredientele pregătite, aluatul se va pune pe o suprafață plată pregătită cu făină. Apoi, îl vom întinde cu un sucitor pentru a se potrivi cu tava noastră de cuptor, fie ea dreptunghiulară, fie pătrată. În plus, vom pregăti tava pe care o vom alege, vom pune hârtie de copt pe ea și vom pune aluatul nostru pregătit peste.
- Acum este timpul să punem tava noastră în cuptor la o temperatură de 220 de grade Celsius. După ce cuptorul este preîncălzit, pizza se va coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când se va rumeni la suprafață. Despre sfârșitul acestei perioade de timp, vom scoate tava și preparatul nostru din cuptor, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.