Placinta cu branza a bunicii este delicioasa! Se face repede si ai nevoie de ingrdiente simple.
Ingrediente:
1 kg faina Dobrogea 000
700 gr cas de oaie
aprox. 400 ml apa calduta
6 galbenusuri (4 pentru umplutura si 2 pentru uns deasupra)
50 gr drojdie proaspata
sare
Mod de preparare:
Punem drojdia la dospit cu putina apa, faina si 1/2 lingurita zahar. Cand drojdia a crescut punem intr-un bol faina cernuta apoi adaugam drojdia, 1 lingurita de sare si treptat apa calduta.Framantam
Punem aluatul la dospit acoperit cu un servet textil, intr-un loc cald ferit de curenti. Intre timp preparam umplutura; casul il dam pe razatoarea mare, adaugam sare si framantam bine apoi adaugam si galbenusurile.
Dupa ce aluatul a crescut si si-a dublat volumul (aprox.
Din cealalta jumatate de aluat mai intindem o foaie identica cu prima pe care o punem deasupra. Se ridica putin marginile sa nu curga branza in timpul coacerii si placinta se unge cu galbenusurile batute putin.
Se baga la cuptor 45 minute la foc mic. Cand este rumena deasupra si dedesubt se scoate pe un fund de lemn si se acopera cu un servet textil si se lasa sa se raceasca. E bine sa o lasati acoperita asa calda deoarece ramane moale.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro