Plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe. Numai bună pentru a te răcori!

retete de prajituri de casa

Plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe

Placinta cu branza de vaci si topping de fructe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii

de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe 

Rețeta delicioasă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe este de o ora 

prajitura cu branza de vaci si fructe congelate
Plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o ora 

Timp total - 2 ore 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețeta de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe este pentru 6 persoane 

retete cu branza de vaci
Plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe 

Ingrediente pentru blat 

  • 500 g de biscuiți digestivi 
  • 350 g de unt, topit și răcit 

ingrediente pentru umplutură 

  • 300 g de brânză de vaci 
  • 300 g de cremă de brânză 
  • 200 g de zahăr granulat 
  • 5 oua, la temperatura camerei 
  • 50 g de amidon 
  • 200 g de smântână 
  • un praf de sare 
  • voi sunteți de vanilie 
  • coaja rasă de la o lămâie 

ingrediente an pentru topping 

  • 500 de grame de fructe, la alegere, congelate 
  • 100 g de zahăr granulat 
  • zeama de la 1/2 de lămâie 
  • 500 g de fructe proaspete, opțional 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

retete de desert
Plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume. Descoperă combinația perfectă pentru o experiență culinară rafinată!

Mod de preparare - Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe, este să începeți prin a încinge cuptorul la o temperatură de 170 °C.
    Tot acum, trebuie să pregătim și tava noastră de copt, astfel încât aceasta să fie rotundă, și cu pereții detașabili. Vom așeza pe aceasta, însă pe exterior, o folie de aluminiu. În cele din urmă, tava se va așeza într-o altă tavă, dreptunghiulară, în care am pus puțină apă. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de blatul nostru. Așadar, într-un blender vom adăuga biscuiții digestivi, vom porni imediat blenderul pentru a obține o compoziție nisipoasă din biscuiți. Cu toate acestea, în cazul în care nu dețineți un blender, puteți adăuga biscuiții într-o pungă și doar să-i presați cu ajutorul unui sucitor astfel încât să obțineți exact aceeași textură nisipoasă. Această compoziție se va adăuga într-un bol de dimensiuni potrivite și se va amesteca cu untul pe care l-am topit în prealabil. Odată amestecate cele doua ingrediente, întreaga compoziție se va adăuga în tava pe care am pregătit deja, cu inel detașabil astfel încât, cu ajutorul palmei sau a unui pahar, vom presa compoziția noastră pe fundul tăvii, dar și pe lateralele acesteia. 
  3. Acum a venit timpul să preparăm și umplutura noastră. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga brânza de vaci, crema de brânză, zahărul alb granulat, ingrediente pe care le-am amestecat foarte bine împreună astfel încât să obținem, de această dată, compoziție mai spumoasă. Tot aici vom adăuga și ouăle, însă rând pe rând, astfel încât în tot acest timp după fiecare adăugare, vom amesteca astfel încât să se încorporeze foarte bine. În cele din urmă, vom adăuga și amidonul, smântâna, sarea, esența de vanilie, coaja de la lămâie, ingrediente pe care de asemenea le vom încorpora foarte bine cu restul aflate deja în bol, iar în cele din urmă, întreaga compoziție se va turna peste blatul nostru din tavă, cu ajutorul unei spatule, vom nivela întreaga compoziție. 
  4. Atenție însă! Apa despre care am pomenit la început trebuie să fie fierbinte, cea pe care o vom adăuga în tava în care vom adăuga tava rotundă cu pereți detașabili în care se află desertul nostru de astăzi. În cuptorul preîncălzit, vom adăuga tava noastră timp de aproximativ o oră iar ulterior, după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, pentru a lăsa preparatul la temperatura camerei astfel încât să se răcească complet, iar mai apoi îl vom da la frigider timp de aproximativ 3 ore. 
  5. În acest interval de timp, vom pregăti și toppingul nostru de fructe, după preferințe. Așadar, într-o altă dimensiune mai mare vom adăuga fructele congelate, zahărul, dar și zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine, pe foc, mic, timp de aproximativ 20 de minute, din când în când astfel încât să obținem o compoziție mai groasă, dar să nu se lipească. În continuare, toate această compoziție se va trece printr-un blender vertical sau unul normal astfel încât să obținem un piure din aceasta. În cazul în care simțiți nevoia, întreaga compoziție poate să fie trecută printr-o sită. După intervalul de timp în care desertul nostru a stat la frigider, putem adăuga deasupra și stratul nostru de topping de fructe preparat, iar pe margine putem decora desertul cu puțină frișcă. Iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de gustare
Plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Savoarea mediteraneană într-un preparat reconfortant!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Malfatti, celebrele găluște de ricotta cu spanac. O rețetă ușoară și rapidă, perfectă pentru o masă de familie!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies