Placinta cu branza de vaci si topping de fructe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii
Rețetă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe
Rețeta delicioasă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe este de o ora
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe este pentru 6 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe
Ingrediente pentru blat
- 500 g de biscuiți digestivi
- 350 g de unt, topit și răcit
ingrediente pentru umplutură
- 300 g de brânză de vaci
- 300 g de cremă de brânză
- 200 g de zahăr granulat
- 5 oua, la temperatura camerei
- 50 g de amidon
- 200 g de smântână
- un praf de sare
- voi sunteți de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
ingrediente an pentru topping
- 500 de grame de fructe, la alegere, congelate
- 100 g de zahăr granulat
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 500 g de fructe proaspete, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Plăcintă cu brânză de vaci si topping de fructe
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de plăcintă cu brânză de vaci și topping de fructe, este să începeți prin a încinge cuptorul la o temperatură de 170 °C. Tot acum, trebuie să pregătim și tava noastră de copt, astfel încât aceasta să fie rotundă, și cu pereții detașabili. Vom așeza pe aceasta, însă pe exterior, o folie de aluminiu. În cele din urmă, tava se va așeza într-o altă tavă, dreptunghiulară, în care am pus puțină apă.
- În continuare, ne vom ocupa de blatul nostru. Așadar, într-un blender vom adăuga biscuiții digestivi, vom porni imediat blenderul pentru a obține o compoziție nisipoasă din biscuiți. Cu toate acestea, în cazul în care nu dețineți un blender, puteți adăuga biscuiții într-o pungă și doar să-i presați cu ajutorul unui sucitor astfel încât să obțineți exact aceeași textură nisipoasă. Această compoziție se va adăuga într-un bol de dimensiuni potrivite și se va amesteca cu untul pe care l-am topit în prealabil. Odată amestecate cele doua ingrediente, întreaga compoziție se va adăuga în tava pe care am pregătit deja, cu inel detașabil astfel încât, cu ajutorul palmei sau a unui pahar, vom presa compoziția noastră pe fundul tăvii, dar și pe lateralele acesteia.
- Acum a venit timpul să preparăm și umplutura noastră. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga brânza de vaci, crema de brânză, zahărul alb granulat, ingrediente pe care le-am amestecat foarte bine împreună astfel încât să obținem, de această dată, compoziție mai spumoasă. Tot aici vom adăuga și ouăle, însă rând pe rând, astfel încât în tot acest timp după fiecare adăugare, vom amesteca astfel încât să se încorporeze foarte bine. În cele din urmă, vom adăuga și amidonul, smântâna, sarea, esența de vanilie, coaja de la lămâie, ingrediente pe care de asemenea le vom încorpora foarte bine cu restul aflate deja în bol, iar în cele din urmă, întreaga compoziție se va turna peste blatul nostru din tavă, cu ajutorul unei spatule, vom nivela întreaga compoziție.
- Atenție însă! Apa despre care am pomenit la început trebuie să fie fierbinte, cea pe care o vom adăuga în tava în care vom adăuga tava rotundă cu pereți detașabili în care se află desertul nostru de astăzi. În cuptorul preîncălzit, vom adăuga tava noastră timp de aproximativ o oră iar ulterior, după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, pentru a lăsa preparatul la temperatura camerei astfel încât să se răcească complet, iar mai apoi îl vom da la frigider timp de aproximativ 3 ore.
- În acest interval de timp, vom pregăti și toppingul nostru de fructe, după preferințe. Așadar, într-o altă dimensiune mai mare vom adăuga fructele congelate, zahărul, dar și zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine, pe foc, mic, timp de aproximativ 20 de minute, din când în când astfel încât să obținem o compoziție mai groasă, dar să nu se lipească. În continuare, toate această compoziție se va trece printr-un blender vertical sau unul normal astfel încât să obținem un piure din aceasta. În cazul în care simțiți nevoia, întreaga compoziție poate să fie trecută printr-o sită. După intervalul de timp în care desertul nostru a stat la frigider, putem adăuga deasupra și stratul nostru de topping de fructe preparat, iar pe margine putem decora desertul cu puțină frișcă. Iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Savoarea mediteraneană într-un preparat reconfortant!