Aceasta placinta cu branza este delicioasa. Reteta se face la tara, acolo unde gustul traditiei nu si-a pierdut din esenta.
Ingrediente:
Pentru aluat:
15 gr drojdie proaspat
150 ml lapte
1 lingurita zahar granulat
2 galbenusuri
75 gr unt
250 gr faina de grau
Pentru umplutura:
500 gr branza de vaci semi-degresata
150 gr zahar pudra
1 lingura faina de grau
coaja rasa de la o lamaie
2 albusuri
sare
1 ou
Mod de preparare:
1.
2. Pune faina si omogenizeaza.
3. Framanta bine aluatul si lasa-l vreo 30 de minute intr-un loc caldut, acoperit cu prosop.
4. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
5. Imparte aluatul in doua. Trece cu sucitorul peste ambele bucati. Pune-o pe una in tava.
6. Mixeaza ingredientele pentru umplutura.
7. Intinde umplutura peste foaia din tava, apoi acopera cu a doua foaie de aluat.
7. Unge cu oul batut si baga in cuptor pentru vreo 40-45 de minute. Verific-o inainte de a o scoate.
Serveste prajitura cu niste zahar pudra.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro